Израел евакуира цял град за първи път в историята си

1
В Седот живеят около 30 хиляди души
В Седот живеят около 30 хиляди души Снимка: AP

В Седот живеят около 30 хиляди души

В Сдерот - град в южната част на Израел с население от около 30 хиляди души, започна първата в историята на държавата мащабна евакуация. Това съобщи заместник-кметът на града Елад Калими пред The Times of Israel, предаде OFF News.

По думите на Калими до момента са евакуирани около две трети от населението. Скоро ще бъдат евакуирани още няколко хиляди души.

Жителите на Сдерот се преместват в Тел Авив, Йерусалим и Ейлат.

Калими отбелязва, че 10% от жителите могат да откажат евакуация по различни причини.

Сдерот е основан в началото на 50-те години на миналия век като част от програма за развитие на пустинята Негев. Градът е разположен на няколко километра от границата с Ивицата Газа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари