Изпращаме нова хуманитарна помощ за пострадалите от земетресението в Турция

0
Предвиждат, да се изпрати храна, вода и 418 палатки, които са за настаняване, каза главният комисар
Предвиждат, да се изпрати храна, вода и 418 палатки, които са за настаняване, каза главният комисар Снимка: Facebook

Предвиждат, да се изпрати храна, вода и 418 палатки, които са за настаняване, каза главният комисар

България подготвя нова хуманитарна помощ за пострадалите от земетресението в Турция, след като изпрати помощ миналата и тази седмица със самолети и автомобилен транспорт за Сирия. Това заяви в Горна Оряховица тази вечер главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", пише БНР.

Близо 300 палета хуманитарна помощ – одеяла, дрехи и обувки, събрана по линия на Червения кръст, са изпратени на два транша за пострадалите от земетресението в Сирия, заяви главен комисар Александър Джартов и уточни какво се подготвя като нова хуманитарна помощ от България за южната ни съседка:

"За Турция предвиждаме храна, вода и 418 палатки, които са за настаняване, отоплителни уреди, също генератори предвиждаме. През следващите седмици следва да се преминат съответните процедури, след което ще бъде изпратена".

По думите на директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" след последните тежки земетресения не се планира промяна в обучителния режим на българските спасители и пожарникари за работа при кризисни ситуации:

"Непрекъснато участваме в такива учения и тренировки, така че фундаментална промяна - не. Но, независимо от всичко, ние непрекъснато следва да си повишаваме нашата готовност, защото се променят и технологиите, променят се и условията, при които живеем".

Главен комисар Джартов посочи, че се работи по покупката на повече от 300 пожарни автомобила за гасене на горски пожари. Доставките се финансират по европроект и ще започнат през следващите две-три години.

В Горна Оряховица комисар Джартов присъства на отриването на фотоизложба на спасителя Мирослав Маринов и телевизионния оператор Пламен Иванов, участвали в спасителната операция в Турция. Част от снимките ще бъдат изложени в музея на Националната противопожарна служба

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари