Използвала ли е Русия вакуумна бомба срещу Украйна и какво представлява

0
Ако хипотезата, че подобна бомба се използва в жилищни районни за мирни граждани, става въпрос за военно престъпление защото пораженията са чудовищни
Ако хипотезата, че подобна бомба се използва в жилищни районни за мирни граждани, става въпрос за военно престъпление защото пораженията са чудовищни Снимка: bTV

Използвала ли е Русия вакуумна бомба в Украйна. Колко зловещо е това оръжие и как нанася поражения?

 На този етап доказателствата са по-скоро косвени, предава bTV.

Първото е още от началото на войната – кореспондент на Си Ен Ен е публикувал кадри в „Туитър“, на които се вижда камион с остановка за изстрелване на вакуумни бомби върху танк. Тя се движи между Болгород в Русия и украинската граница.

Следващите няколко доказателства са клипове, разпространени в социалните мрежи. Термобаричната бомба може да се изстреля като RPG, може и от остановка, може да се пусне бомбата от самолет.

Как действа?

Изстрелва се снарядът, който носи подобен носител на такава бомба и точно преди да падне на земята и да се взриви, има един първичен взрив. Той разпръсква прах или течност в атмосферата, които правят реакции с кислорода. Този взрив чупи прозорци. Ако има хора в мазета, при чупенето на прозорците и тази детонация на взрив, този прах влиза вътре. След което следва втори истински взрив, който взривява течността, направила реакция с кислорода. В момента, в който това се случи, се получава ефектът на вакуум, температурата се качва до 3000 градуса. Пораженията са чудовищни.

Ако хипотезата, че подобна бомба се използва в жилищни районни за мирни граждани, става въпрос за военно престъпление. Ако се докаже, че подобно оръжие е използвано в Украйна, всички претенции на Украйна да заведе дела срещу Русия за такива военни престъпления, то това би било едно от сериозните основания.

Тепърва ще се разследва дали подобни вакуумни бомби са използвани от Русия в Украйна. Има предположения, че такава е използвана в Чернигов, в района на Харков също.

„Бащата на всички бомби“

Още преди 15 години стана ясно, че Русия притежава мощна неядрена бомба.

Руската авиационна вакуумна бомба с повишена мощност (АВБПМ) става известна като "бащата на всички бомби". Тя превъзхожда най-силната неядрена бомба на САЩ - GBU-43, неофициално наричана "майката на всички бомби", с която американската армия  ликвидираше терористи в Афганистан.

Руската термобарична бомба е по-малка по размер от американския си аналог, но мощността ѝ е около 40 тона тротилов еквивалент, а това е почти четири пъти повече от "майката на всички бомби". Освен това по радиуса на гарантираното поражение руският "татко" превъзхожда американската "майка" два пъти.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    русенец
    Прочетох статията. Не разбрах какво е косвени доказателства - или имаш доказателства или нямаш такива. Не разбрах и друго - значи САЩ могат да използват такава бомба срещу терористи в Афганистан, където те по принцип нямаха никаква работа, а руснаците не могат да я използват срещу терористи на своя територия. Какво странно нещо е демокрацията, а?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари