Измамникът, "ужилил" с 20 000 лева възрастна двойка, се самоуби

0
Мъжът се е обесил часове преди да бъде арестуван
Мъжът се е обесил часове преди да бъде арестуван Снимка: Нова телевизия

Измамник, който преди няколко дни, прибра спестяванията на възрастна двойка от село Голям чардак, се е обесил.

Мъжът се е самоубил часове преди да бъде арестуван. Той е открит в дома на свои близки. Оставил е прощално писмо, адресирано семейството си и до прокуратурата, в което прави пълни самопризнания и казва, че не иска да влиза отново в затвора, предаде Traffic News. 

Семейство пенсионери от Голям чардак "изгоряха" с 20 000 лева в края на миналата седмица. В събота следобед двама непознати мъже пристигнали в дома на 77-годишната Мария Стоянова и единият от тях се представил за частен детектив. Той й казал, че работи с полицията и е заловил циганин, който миналата година взел пари от стопаните, за да оправи улуците на къщата и избягал с парите.  

След това поискал от възрастните хора да му дадат различни банкноти от парите, които държат в къщи, за да могат да ги сравнят с тези, които са намери у измамника. 

Пенсионерите се хванали на въдицата, показали къде пазят голяма сума, получена от продажба на имот и му дали няколко банкноти. След малко мошениците успели да отвлекат вниманието на стопаните и прибрали сумата от 20 000 лева и няколко златни пендара. 

По време на разследването полицаите от РПУ Труд са намерили дактилоскопна следа, която ги насочила към извършителите. Мъжът, чийто отпечатък е открит, е добре познат на полицията, тъй като е извършил множество измами и има няколко присъда. "Не разчитаме на самопризнанията  в предсмъртното писмо. На практика престъплението е разкрито преди самоубийството" уточни Окръжният прокурор Румен Попов. 

Днес е задържан и вторият участник в престъплението,  намерена е и част от сумата. 

Според директора на полицията ст. комисар Христо Разсолков този случай няма връзка с предишното нападение на възрастни хора в Голям чардак. В началото на годината там бяха пребити  75-годишният Манчо Манчев и съпругата му Пена - на 70 г.  Старците били легнали да спят, когато чули шум от входната врата. В къщата нахлули трима маскирани мъже. Първият стрелял с газов пистолет срещу бабата, а вторият я ударил с метален прът по главата. 

"При това нападение домът на Манчеви не е обиран, нападателите не са взели никакви пари. Не са посегнали дори на банкнотите, които са били отгоре на масата. Така, че в случая не става дума за грабеж, а за нещо съвсем друго. Работим усилено по това престъпление и се надявам скоро да има резултат" коментира полицейският шеф. 

Източник: Traffic News
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари