Излязоха отговорите на НВО по математика

0
На изпит по математика днес се явиха също 48 340 десетокласници
На изпит по математика днес се явиха също 48 340 десетокласници Снимка: БГНЕС / Архив

 

Почти 106 хил. ученици се явиха днес на изпит

Излязоха отговорите на националното външно оценяване по математика за седми и десети клас. Почти 106 хил. ученици от VII и X клас се явиха днес на изпит. Около 57 330 седмокласници решаваха 23 задачи, 18 от които - с избираем отговор. Две задачи са с кратък свободен отговор, а други три - с разширен отговор, в който учениците трябваше да опишат и аргументират изпълнението на задачата. Те разполагаха с 60 минути за първата част на изпита и с 90 минути - за втората.

Седмокласниците на НВО решаваха задачи по Вариант 1

На изпит по математика днес се явиха също 48 340 десетокласници. Те решаваха 17 задачи - 15 от тях бяха с избираем отговор и две - с разширен. Учениците разполагаха с 90 минути.

В отделни изпитни зали работиха 17 седмокласници и 50 десетокласници, които са под карантина поради контакти със заразени с коронавирус.

Изпитите по математика проследяват индивидуалния напредък на всеки ученик и установяват степента на постигнати резултати от обучението, залегнали в учебната програма. Това помага за прилагане на мерки и политики за подобряване на качеството на образованието.

Оценката от НВО в VII клас се използва като балообразуващ елемент при приема на ученици в VIII клас. С резултата в Х клас учениците от обединените училища кандидатстват за местата от допълнителния план-прием за продължаване на образованието си във втори гимназиален етап.

Максималният брой точки на изпитите в VII клас е 100, а в X клас – 50. Резултатите се вписват в удостоверенията на учениците като процент от максималния брой точки.

Срокът за обявяване на резултатите е 28 юни 2021 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Как кръстихте децата? - Едното на дядо му Деню - Денис, а другото на дядо му Пеню...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари