Излезе от печат уникална разработка на Ася Кулева

1

Излезе от печат уникална разработка на дългогодишната ръководителка на ТТ Магим към МГ Баба Тонка: „Какво би станало ако… Драма – педагогика и театрална педагогика“. София, Университетско издателство „Св. Климент Охридски“, 2020 г.

Това е първата по рода си разработка в България върху драма-педагогиката като универсален интерактивен метод на преподаване и усвояване на знания, който използва театъра, литературата, изкуството и психологията за методически и социално-педагогически цели.

Ася Кулева съпоставя драма-педагогиката с театралната педагогика и подчертава значението на ученическия театър за развитието на меките умения (soft skills) на учениците. Авторката описва богатия си опит в тази област и дава редица практични съвети, тъй като повече от 20 години ръководи театралната трупа към гимназията.

Театралните постановки, репетициите, уъркшопите с елементи на форумния и на плейбек театъра, социалните тренинги за овладяване на важни умения и компетентности от страна на учениците й позволяват да уплътни теоретичните постановки върху драма-педагогиката и театралната педагогика с множество практически съвети, примери и снимков материал от нейния личен архив.

С живия език, раздвиженото изложение и включените приказки и притчи авторката успява да избегне капаните на сухия академичен език, а достъпно описаните техники, подкрепени с примери и снимков материал от нейния личен архив превръщат книгата в ценен помощник на всички ангажирани в образователния процес в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари