Изкуствен интелект помага за ранна диагностика на рак на маточната шийка

2
Платформата gynie.ai е софтуерно решение на базата на изкуствен интелект
Платформата gynie.ai е софтуерно решение на базата на изкуствен интелект

Платформата gynie.ai е софтуерно решение на базата на изкуствен интелект

Изкуственият интелект подава ръка на ранната диагностика в медицината. Младият доктор Георги Пранджев използва света на иновациите, за да го приложи в сферата на гинекологията.

Той сподели, че в началото са били водени от чист научен интерес, но в последствие са установили и социалните ползи. Лекарят каза, че не трябва да се допуска всяка година от рак на маточната шийка да умират над 600 000 жени.

От научна идея, постепенно проектът става реалност.

Нашата цел е да направим ранното диагностициране на маточната шийка по-точно, по-бързо, по- навременно и по-достъпно за жените. Именно затова обучаваме изкуствен интелект“, каза д-р Пранджев, цитиран от NOVA.

Платформата gynie.ai е софтуерно решение на базата на изкуствен интелект.

Д-р Пранджев е на мнение, че изкуственият интелект може да помогне на лекарите, а ранната диагностика е особено важна при раковите заболявания .

Приложението на изкуствен интелект значително би и понижило цената на едно такова изследване. Той компенсира човешки труд, часове, не се уморява и може в рамките на няколко секунди да даде едно експертно мнение и то на места, в които няма достъп до такива специалисти“, разказа д-р Пранджев.

И все пак, лекарите припомнят, че отговорността за здравето на всеки човек е лична.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари