Изгорелият цех в "Дунарит" ще бъде възстановен до 6 месеца

1
Това застрашава предприятието от неустойки по сключените договори
Това застрашава предприятието от неустойки по сключените договори Видео: БНТ

Две седмици след пожара във военния завод "Дунарит" край Русе, производството в изгорелия цех с тротил не е подновено. Това застрашава предприятието от неустойки по сключените договори.

Все още не е взето окончателно решение дали пострадалата от пожара сграда ще бъде ремонтирана или на нейно място ще бъде изградена нова, предава БНТ.

От ръководството обясниха, че ще се консултират със строителни специалисти. И в двата случая очакванията са дейността там да започне до 6 месеца.

Петър Петров - изпълнителен директор на завод "Дунарит": Загубите по-скоро ще са бъдещи, защото ще ни се наложи да преместим конкретното производство в друго помещение - то в момента се извършва. Това значи еди-колко си дни няма да работи цеха, след това еди-колко си изделия няма да бъдат произведени, надявам се да не ни създаде проблеми с изпълнението на договорите, които имаме.

Огледите на мястото на инцидента са приключили. Според работната хипотеза пожарът не е умишлен, но не се изключва искрите, причинили запалването, да се дължат на човешка грешка. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари