Издирват сина на Софи Маринова

2
Лоренцо е заподозрян в трафик на бежанци
Лоренцо е заподозрян в трафик на бежанци Снимка: Facebook

 Лоренцо е заподозрян в трафик на бежанци

МВР издирва сина на Софи Маринова - Лоренцо, а прокуратурата в Бургас проверява забъркан ли е 20-годишният младеж в трафик на мигранти, съобщават източници от разследването, цитирани от 24 часа.   

На 23 септември срещу задържания Иван С. е постановена мярка за неотклонение "задържане под стража", уточниха от прокуратурата.

Според показанията на задържания каналджия именно Лоренцо осигурил автомобила, с който на 21 септември е трябвало да бъде транспортирана групата от 9 нелегални мигранти от Сирия. Бежанците трябвало да бъдат закарани  до столицата, а от там други щели да ги изведат към Германия. Сирийците са натоварени в джип, шофиран от Иван С., в района на село Дебелт. Автомобилът обаче е спрян за проверка на КПП Русокастро и така бежанците са били открити.  

"Към този момент нямаме потвърждение на показанията на задържания, може да е защитна версия. МВР издирва въпросния Лоренцо, тъй като не е бил открит на постоянния си адрес, за да даде показания", каза районният прокурор на Бургас Мария Маркова.

Има данни, че задържаният каналджия Иван С. е минавал  и друг път по въпросния маршрут, вероятно за да огледа района. Дори бил спиран за проверка на същото КПП Русокастро и му наложили административно наказание за нарушение на Закона за движение по пътищата. 

"Всеки ден в Бургаско се задържат поне по 3-4 групи нелегални мигранти, натискът е огромен. Арестът в Бургас е препълнен - към момента има около 50 задържани лица, свързани с нелегално преминаване на мигранти", коментира прокурор Маркова. Повечето задържани каналджии били чужденци, като освен сирийци, сърби и украинци, имало дори французи и грузинци. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    Е то
    Много трудно да се установи собственика на автомобила
  • 6
    1
    Нидал Алгафари
    Няма да го хванат
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари