Арестуваха граничен полицай за производство на марихуана

0
Трима души, сред които действащ граничен полицай, са задържани в Бургас за държане и производство на марихуана
Трима души, сред които действащ граничен полицай, са задържани в Бургас за държане и производство на марихуана

Трима души, сред които действащ граничен полицай, са задържани в Бургас за държане и производство на марихуана.

Това каза пред журналисти прокурор Павел Манукян, предаде  радио "Фокус". Образувано е досъдебно производство по член 354 А, Ал. 1 от НК за това, че три лица са държали и преработвали наркотични вещества.

„Мястото, където се е извършвала тази дейност, е в стопанския двор на град Айтос. Служителите на МВР са получили информация за това, че трите лица се занимават с тази дейност и в събота на 9 май са посетили мястото, като там са установили 2 от лицата. Третото е установено впоследствие. Извършено е претърсване и изземване. Намерени са множество – около 58 броя растения, както и суха тревна маса, реагирала на канабис - над 3 кг. От нея могат да се изготвят между 7 000 и 13 000 цигари. Работата по случая продължава, тъй като в рамките на тези два дни са извършени множество действия, за да се съберат най-необходимите доказателства и да бъдат привлечени лицата към наказателна отговорност“, обясни прокурор Манукян. Той добави, че на място в складовото помещение са открити също така лампи и овлажнители за въздух.

„Предположението е, без да има окончателна експертиза, че всички тези съоръжения са се използвали, за да се осъществява отглеждане. Обвинението е за това, че в помещението са се произвеждали наркотични вещества. С оглед голямото количество, по мое мнение, тя се е произвеждала с цел разпространение. Това предстои да се изясни“, каза още прокурорът. Той уточни, че едното от трите лица е действащ служител на МВР в сектор „Гранична полиция“.

„Заемал е длъжност командир на отделение към Пристанището в Бургас. Другите две лица са били служители на МВР в друг ресор, понастоящем не са“, допълни прокурор Манукян.

Наказанието предвижда от 2 до 8 години „лишаване от свобода“ и глоба от 5 до 20 000 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари