Избраха категорично Бербатов за президент на БФС

0
"Започваме да работим за по-доброто бъдеще на българския футбол", заяви Бербатов
"Започваме да работим за по-доброто бъдеще на българския футбол", заяви Бербатов Снимка: БГНЕС / Архив

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов беше обявен за шеф на футболната централа със 76 гласа на конгрес от делегати, представляващи около 15% от общата бройка на футболните клубове в България

Тази сутрин бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед и неговият екип пристигнаха в НДК и организираха свой изборен конгрес, наречен официално "фарс" от действащото ръководство на футболната централа, предаде Sportal.bg

В 15:03 часа присъстващите делегати освободиха от длъжност Борислав Михайлов и всички членове на Изпълнителния комитет. След това се пристъпи към гласуване за нов президент на БФС, като Бербатов беше единствен кандидат. 

Преди вота водещият Петър Величков поясни, че на легендарният голмайстор ще са му необходими 39 гласа, за да спечели на първи тур. При липса на такива, трябваше да се стигне до второ гласуване за единствения претендент. 

В 17:05 часа Бербатов беше обявен за победител със 76 гласа "за" от 76 гласували.

Димитър Бербатов бе избран за президент на БФС с пълно мнозинство от 76 гласа на конгрес от делегати, представляващи около 15% от общата бройка на клубовете в България. Той застана на трибуната и се обърна към футболната общност за първи път като шеф на централата.

"Благодаря за вота на доверие, който ми давате. Основен приоритет ще бъде обединението на всички футболни хора, което търсим. То минава през конгрес, за да се даде възможност на вашите колеги също да изразят своето желание. Това е най-демократичният вариант.

Започваме да работим, да градим. Не казвам управляваме, а работим. Всички заедно - за по-доброто бъдеще на българския футбол", каза Димитър Бербатов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    русенец
    Голям ташак! Имаме два синода и във футбола.:) Футбол нямаме, но пък ръководители на футбола - бол! То както с армията - нямаме войска, но пък генерали имаме повече от руснаците!:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари