Избраха Иван Гешев за главен прокурор

0
Гласуваха 24 магистрати - 20 "за, а "против" 4
Гласуваха 24 магистрати - 20 "за, а "против" 4 Снимка: БГНЕС

Той представи концепцията си пред висшите магистрати и отговаря на повече от 100 въпроса

Избраха Иван Гешев за главен прокурор. Той бе изслушан пред Пленума на Висшия съдебен съвет повече от 10 часа. Гласуваха 24 магистрати - 20 "за, а "против" 4.

Той представи концепцията си пред висшите магистрати и отговаря на повече от 100 въпроса от неправителствени организации. Най-много от въпросите бяха свързани с неговите морални и професионални качества.

Иван Гешев обяви, че концепцията му не е научен труд, а е с практическа насоченост. В рамките на изслушването той отговори на въпроси за КТБ, делото „Иванчева” и за имота, в който живее.

„Става въпрос за единствено жилище на територията на София, което се намира тематично до Софийски централен затвор, а не до Борисовата градина”, обясни Гешев.

На сигналите от последните дни той отговори така: „Възможно е това да са отделни факти, които нямат никаква връзка помежду си и аз да имам проблеми с параноята. Възможно е и това да е някаква обща стратегия, а може би метод на хибридна война. Не знам. Ще кажа само, че в прокуратурата има политически ангажирани лица.”

Иван Гешев обяви, че все още има проблеми с борбата с корупцията по висшите етажи на властта. Според него няма проблем магистрат да изразява лично мнение.

„В лично качество се изказах по случая с убиеца Джок Полфрийман. След като могат висши магистрати да се изказват чисто политически и се приема за нормално, защо аз да не се изказвам по този начин, след като не нарушавам никакви правила”, заяви Гешев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари