Избраха фирма, която ще чисти улиците в Русе

0
Единствено фирмата "РПС - Русе Пъблик Сървисиз" ЕООД е подала своята оферта в необходимия срок
Единствено фирмата "РПС - Русе Пъблик Сървисиз" ЕООД е подала своята оферта в необходимия срок

Община Русе публикува решение за определяне на изпълнител на обществената поръчка за поддържане чистотата и проводимостта на дъждоприемните шахти, в това число снегопочистване и зимно поддържане на териториите за обществено ползване на Русе.

Както вече съобщихме, единствено фирмата "РПС - Русе Пъблик Сървисиз" ЕООД е подала своята оферта в необходимия срок. След като са прегледани всички подадени от дружеството документи е станало ясно, че няма пречки то да бъде определено за изпълнител на поръчката.

Кметът Пламен Стоилов е подписал решението и предстои подписването на договор, според който през следващите 60 месеца РПС ще трябва да отговаря за чистотата на улици, тротоарни площи и други териториите за обществено ползване на града, квартал "Селеметя" и с.о. ДЗС. Дружеството ще трябва още да поддържа проводимостта на дъждоприемните шахти, разположени по уличните платна, площадите и подлезите в града и кварталите "Средна кула" и Долапите". Дейностите по поръчката включват още снегопочистване и зимно поддържане на улици, тротоарни площи и други териториите за обществено ползване на град Русе, кв. "Образцов чифлик", кв. "Селеметя" и с.о. ДЗС., както и извършване на мониторинг за необходимостта от почистване на улични канавки и на афиши и при необходимост да уведомява Община Русе. Прогнозната стойност на тези услуги през следващите 5 години според администрацията на кмета Пламен Стоилов е 15 500 000 лв. без ДДС.

Въпреки че е единствен кандидат, протоколите на комисията по избор на изпълнител сочат, че офертата на "РПС" е събрала максималния брой от 100 точки за комплексна оценка.

За организация на работа и реалистичен график за обработките е отчетено, че от "РПС – Русе Пъблик Сървисиз" ООД ясно и подробно са описали начина за изпълнение на всички дейности, предмет на обществената поръчка.

Те са обособени в три позиции - дейност по обществена хигиена, дейност по зимно поддържане и поддържане проводимостта на дъждоприемните шахти. За всяка от тези позиции в офертата са ясно и подобно разписани необходимото оборудване и персонал, както и последователността на изпълнение на дейностите.

Контролът за качественото изпълнение на възложената работа ще се осъществява на няколко етапа. Преди стартирането на работния процес шофьорите на МПС ще преминават медицински преглед, автомобилите ще преминават преглед на техническото състояние, ще се извършва инструктаж за работата и ще се задават задачите за деня на всички служители, ангажирани с изпълнението на дейностите по поръчката, а екипите ще се разпределят по райони за започване на работа.

Контрол ще се осъществява и по време на целия работен процес. За по-голяма ефективност и оптимизация на използваните ресурси фирма „РПС – Русе Пъблик Сървисиз” ООД предлага разделянето на града на райони. Във всеки един от районите ще има служител „отговорник район“, който да координира и ръководи работата на целия персонал в поверения му район и да следи за постигането на високо качество на предлаганата услуга. Отговорникът на района ще поддържа непрекъсната връзка с работниците и при възникнала необходимост възлага допълнителни задачи за изпълнение.

Към методите за контрол се включва и GPS система, която да проследява работата извършвана от МПС-та.

Представени са и ясно и подробно разработени примерни графици за изпълнението на всяка от дейностите по обособените позиции, предмет на обществената поръчка. В предложените примерни графици градът е разделен на шест района, като за всеки един от тях са представени дейностите, които ще се извършват по дни.

Представена е примерна организация и мобилизация на използваните от фирмата технически средства, под формата на специализирани автомобили и оборудване, и ресурси, обвързани с конкретния подход за изпълнение на предмета на поръчката и съпътстващите дейности. Осигурена е над минимално изискуемата техника за изпълнение на услугата, което обезпечава изпълнението на всяка от дейностите.

В допълнение на това е представена и подробно описана методика за почистване на дъждоприемните шахти, като е описана схема за разработване на специализирани карти на дъждоприемните шахти в проблемни точки на града, на които ще се обърне приоритетно внимание. Участникът предлага да се синхронизира дейността по почистване на дъждоприемните шахти с „ВиК“ Русе, което е важно условие за постигането на качествено почистване, както на вертикалните така и хоризонталните части на дъждоприемните шахти, отбелязват още от общинската комисия.

При изготвянето на организацията на работа участникът уместно е взел в предвид и редица нормативни изисквания, които при изпълнение на услугата трябва да бъдат спазвани.

В организацията на работа на кандидата подробно е описано разпределението на задачите и отговорностите между персонала, както и отношенията и връзките на контрол, взаимодействията и субординацията. Разписани са точно и ясно задачите и отговорностите на всички звена, както и начините за осъществяване на комуникация с Община Русе.

Отчетено е още, че участникът е направил задълбочен анализ на рисковете, които възложителя е определил в техническото задание. В тази връзка са предложени ефикасни и адекватни мерки за недопускане или предотвратяване настъпването на посочените рискове с цел намаляване на негативното въздействие върху човешкото здраве и околната среда.

Фирмата е декларирала наличието на достатъчен персонал, автопарк с над минимално изискуемото от възложителя, наличие на собствена ремонтна база за бързо отстраняване на възникнали технически повреди и осъществяване на непрекъснат мониторинг на техническото състояние на МПС. Въведено е гъвкаво планиране на разпределението на персонала и пр.

Освен изисканите от възложителя рискове, участникът е анализирал влиянието, което би оказал върху компонентите на околната среда по време на изпълнение на обществената поръчка. Приложил е адекватни мерки за ограничаване на негативното въздействие и най-вече за чувствителните в градски условия компоненти – шум и атмосферен въздух.

По отношение на предлагана цена, участникът също получава максималния брой точки, сочи оценката на комисията. Това носи максимална оценка на фирма "РПС", с която се очаква Община Русе да сключи договор. 

- See more at: http://ruse.topnovini.bg/node/610316#sthash.8VcyRfnz.dpuf

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари