Изборни сметки в Русе

2
Нещата не се решават в Русе, а на масата в София
Нещата не се решават в Русе, а на масата в София

Публикуваме коментар на Фронтално относно избора на ВМРО за кандидат за кмет на Русе - Искрен Веселинов:

"ИЗБОРНИ СМЕТКИ: В интервю по БНТ лидерът на ВМРО Каракачанов даде да се разбере, че кандидатът на т.нар. "патриоти" за кмет на Русе за трети пореден път ще бъде Искрен Веселинов.

По-важната новина от краткия репортаж обаче е първото официално потвърждение на плъзналите от два-три месеца насам слухове, че ГЕРБ и ВМРО са се договорили Веселинов да бъде кандидатът на управляващите. В прав текст Каракачанов казва, че иска ГЕРБ да подкрепи техния човек за кмет на Русе.

По същия сценарий "патриотите" настояват да получат подкрепа от партията на Борисов в още 6 областни града, а от своя страна да гласуват за кандидати на ГЕРБ в останалите областни центрове.

Засега, въпреки сътресенията в местната структура на ГЕРБ в Русе, партията обяви директора на професионалната гимназия по облекло Диана Иванова за свой кандидат за кмет на общината. Шансовете на Иванова за балотаж в конкуренция с Веселинов и човека на БСП Пенчо Милков обаче на този етап не изглеждат особено големи.

В сговорът между управляващите ГЕРБ и ВМРО за местните избори излиза, че нещата не се решават в Русе, а на масата в София между Борисов и Каракачанов. Престои да разберем дали сметките им ще излязат.

Евентуална подкрепа на ГЕРБ за Веселинов, пък макар и на балотаж, ще натовари кандидата на ВМРО с бремето на ярък крепител на статуквото, вместо носител на промяната. Което, от местна гледна точка, ще бъде нечестно, защото проявите на опозиционност в последния Общински съвет се дължаха основно на групата на ВМРО+Глас народен, както на отделни съветници от БСП"

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари