Иво Пазарджиев: Специализирана комисия ще разгледа отново казуса с улица "Юндола"

4

От няколко дни насам, без да съм проявил някаква активност, името ми се спряга в казуса с промяната на организация на движението по улица „Юндола“.

Действително живея на тази улица от 34 години. Никога не съм бягал от отговорност, когато трябва да се решава някакъв проблем и мога да бъда полезен, независимо от позицията на която съм.

Лично за мен новата организация на движение е изключително неудобна. Преди години локалното платно пред ДАИ беше направено еднопосочно, а сега и улица Юндола. Това ограничава начините ми за придвижване с автомобил изключително много.

След като на няколко пъти, в различни публикации видях, че името ми се замесва, понякога добронамерено, а понякога не чак толкова, реших да разбера какви са били мотивите за направената промяна.

От общинска администрация ми разясниха, че основен мотив за промяната е липсата на места за паркиране на живущите в бл.11, бл.15 и бл.21. Днес се разходих в района и установих, че в 16:30 часа в дясната част на пътното платно бяха паркирали 21 автомобила. Преди им се е налагало да паркират на тротоара и да затрудняват движението на пешеходци, майки с колички и инвалиди. Действително, зад посочените блокове няма обособени места за паркиране и това е проблем. В пространството зад бл.15 има изграден паркинг, но към момента той не се използва, тъй като е разкопан, заради авария на ТЕЦ – Русе.

Днес бях уверен, че на предстоящото заседание на комисия за организация и безопасност на движението ще бъде разгледан отново казуса с улицаЮндола“. Това е специализирана комисия с експерти от Община Русе, КАТ и други компетентни институции.

Надявам се проблемът да бъде решен в интерес на всички засегнати страни!

Иво Пазарджиев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари