Внимание: Падат плочи от блокове по улица "Борисова"

0

Падащите камъни могат да доведат до фатален инцидент

Падащи плочи от блокове по улица "Борисова" в Русе са предпоставка за инцидент. За това научаваме от публикация на русенка в социалната мрежа.

Жената разказва, че падат каменни плочи от блоковете в участъка от хотел "Космос" до блок "Вяра", както и от високите блокове в отсрещната страна на улицата. Гражданката споделя, че проблемът е много отдавна, но досега никой нищо не е предприел. В същото време в района непрекъснато се движат коли, пешеходци, играят деца заедно с родителите си. "Бъдете внимателни, избягвайте да се движите покрай тези опасни блокове, имайте едно на ум...", предупреждава Дж. И.

Авторката на публикацията се чуди до жертва ли трябва да се стигне, за да бъдат взети някакви мерки.

"Преди минути се откъсна поредното голямо парче от блок "Достоевски" (познат сред старите жители на квартала като "Люлин", заради едноименната сладкарница, която се помещаваше под него по време на соца) и падна с такъв грохот на улица "Св Георги", чак всички излязохме по терасите", написа вчера притеснената русенка. Според нея този проблем съществува откакто ги има блоковете и едва ли Общината не знае, но ефект - никакъв. "На 40 години съм, като бяхме деца, баба ни предупреждаваше през ден да не се въртим покрай тези блокове, защото са опасни...", пояснява жената.

Живущите в района са запознати с опасността и се опитват да се предпазват, но какво остава за случайните минувачи? Само късмет няма да ни е достатъчен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    14
    до любомитен
    Предизборната простотия ще стигне върха тези дни...За сведение - Прадядо ми е погребан в Пантеона,участвал е в Плевенските боеве, а дядо ме Петър Оджаков е съден като конституционен съдия от Народния съд...Хайде стига с предизборно джвакане на дъвки... Пиша какво е редно да се направи, а не прости заядливи глупости..лаф да става..дано някой ваш близък не пострада от тези падащи плочи...Не разбирам какво общо има БСП с падащите плочи...Четете и най-вече мислете...
  • 0
    13
    любопитен
    интересно ми е, каката /Кремена/ още малко ще защитава и БСП, а нищо чудно и комунистическия режим. В същото време брат й - Теди - кандидат за съветник от СДС. Интересни метаморфози в семейство Оджакови. Или пък Кремена Оджакова използва данни, станали й известни служебно? Или пък някой използва името й да пише? Най-добре е брат и сестра да седнат и да се разберат
  • 1
    12
    Кремена Оджакова
    Уточнение: Общината е извършвала огледите за падащите плочи по "Борисова" по времето на предния кмет, така, че дежурните по минусите, не се престаравайте предизборно.
  • 0
    11
    Кремена Оджакова
    Проблемът с падащите плочи по ул."Борисова" е от дълги години. Общината е извършвала огледи. Съществува вероятност процесът на падане на елементи от облицовката на сградите да продължи, което е потенциална опасност за живота и здравето на живущите, на случайно преминаващи граждани, на деца и ученици. Прилежащите тротоари незабавно да се почистият от строителните отпадъци, да се обезопасят с подходящи предпазни технически средства и да се постави предупредителна сигнална маркировка за пешеходците. Председателите/Управителите на етажните собствености трябва незабавно да свикат Общи събрания на собствениците за предприемане на мерки за разрешаване на проблема при консултация с инженер-конктруктор.
  • 2
    10
    daskal
    Това там е от години. Жилищата са частна собственост - няма кой да им ремонтира безплатно. Проблем е, че тези блокове са много високи и целите им фасади са с такива плочки. Още в проект тази идея е била безумие! Представяте ли си ако сега трябва да се укрепва плочка по плочка? Колко ще струва и кой ще плаща?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари