Иво Пазарджиев се ангажира с разрешаването на проблемите в село Червена вода

3
Председателят на Общински съвет - Русе отговори на жител от селото по наболели въпроси
Председателят на Общински съвет - Русе отговори на жител от селото по наболели въпроси Снимка: Областна администрация - Русе

Председателят на Общински съвет - Русе отговори на жител от селото по наболели въпроси

Председателят на Общински съвет - Русе Иво Пазарджиев се ангажира с проблемите в село Червена вода.

Това стана ясно от отговор до жител на русенското село, информираха от Общински съвет - Русе в съобщение до медиите.

Публикуваме позицията на г-н Пазарджиев:

ДО

АЛЕКСАНДЪР ДЪРМОНДЖИЕВ

ЖИТЕЛ НА С. ЧЕРВЕНА ВОДА

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ДЪРМОНДЖИЕВ,

Започвам това писмо към Вас с благодарност, че проявявате смелост и решителност да изразите своята гражданска позиция пред русенската общественост и в частност към отговорните институции в нашия град. Долавям позитивен тон с желание за промяна на текущата ситуация в с. Червена вода, а не израз на негативизъм и агресивни обвинения.

Поемам ангажимент да проведа разговори с общинска администрация по отношение на отводнителния канал и искрено вярвам, че можем да успеем да решим този проблем със собствен ресурс. Вярвам, че Община Русе може да се справи със собствени сили. Припомням Ви, че именно заради това преди години беше създадено общинското предприятие „Паркстрой“.

За асфалтирането на улиците в с. Червена вода правя уточнението, че Общинският съвет гласува целево финансиране и като орган на самоуправление разчита местните общности сами да направят преценка как да бъдат изразходени средствата чрез допитване до кмета на населеното място. Кметът трябва да се съобразява с мнението на гражданите, а не да взима еднолични решения. Съгласен съм, че при асфалтиране няма място за субективни критерии – там е нужно да се търси целесъобразност и справедливо ръководене на ресурса.

Приветствам желанието Ви за реновиране на чешмите в с. Червена вода. Чешмата е един от символите на българското село днес и средище на живот. Искрено вярвам, че щом нашите предци са ги създали, наша е „мисията“ и наш дълг да ги запазим, съхраним и поддържаме.

Природните дадености на нашата земя като зеленината и съответно поддържането на чистота следва да са приоритет на всяко едно населено място, а една от основните задачи на местното ръководство е да се намерят прийомите за подобряване както на цялостната градска среда, така и на качеството на живот.

В моята работа като общински съветник назад през годините, а и сега – като председател на Общинския съвет на Русе, образованието и грижата за децата винаги са били приоритет. Поемам ангажимент да посетя лично детската градина в с. Червена вода преди приемането на бюджета на Община Русе и да положа усилия за осигуряване на средства за необходимите ремонти. Всяко дете има право на равен достъп до образователната система, а всеки родител има конституционното и най-вече моралното право да се чувства спокоен, че съответните институции полагат грижи и си вършат работата.

Всеки глас е важно да бъде чут и това няма нищо общо с кметски или национални избори, защото Вие наричате с. Червена вода „МОЕТО СЕЛО“ и аз искрено вярвам, че това усещане е породено от любов и грижа, а не от злоба и неприязън.

С уважение,

ИВО ПАЗАРДЖИЕВ

Председател на Общински съвет - Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    3
    Прост, по-прост, най-прост...
    Този тюфлек е много прост и с високо самочувствие за себе си без покритие. Някой попита - защо сега, преди изборите? Къде спахте 4 години? Хващайте се с кмета Милков и никакви да ви няма без значение какъв цвят сте боклуци...
  • 8
    2
    238ур
    много просто - ще отиде и ще изяде селото с къщите и оградите и хората и животните и ще му реши проблема - няма проблем ако няма село
  • 16
    1
    Оффф
    Дрън, дрън Баничката защо досега цял мандат не оправихте проблемите в Червена вода ами сега в края се пъчиш и си правиш реклама преди изборите? Тия номера хората ги знаят. Есента ще има шут в задните части.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари