Иво Пазарджиев е под карантина

6
По мое желание се поставям в изолация след завръщането ми от Австрия, заяви председателят на Общинския съвет на Русе
По мое желание се поставям в изолация след завръщането ми от Австрия, заяви председателят на Общинския съвет на Русе

Председателят на Общинския съвет на Русе Иво Пазарджиев сам се постави под карантина, съобщи самият той в профила си във Фейсбук.

По думите му, в продължение на няколко дни бил извън страната – в Австрия. Въпреки че районът, в който пребивавал е бил сред рисковите, след завръщането си се консултирал с русенски специалисти и взел решение да се постави под карантина, за да ограничи до минимум възможността за евентуално разпространение на вируса.

Ето какво сподели г-н Пазарджиев:

"Уважаеми съграждани,

скъпи приятели,

През отминаващата седмица отсъствах от България. Прекарах седем дни в Австрия в район, който не е сред рисковите, във връзка с разпространението на COVID-19. Чувствам се добре и нямам симптоми на каквото и да е заболяване. Въпреки това, след проведени няколко консултации с водещи русенски лекари заявявам, че по мое желание се поставям в изолация (карантина), с оглед минимизиране на възможността за разпространение на заразата. Ще продължа да изпълнявам обществените и личните ми ангажименти от дома ми. Телефонът и електронната ми поща са на разположение на всички, във връзка със служебните ми задължения.

С това мое действие и с личния ми пример призовавам русенци също да останат по домовете си и да излизат от тях само в краен случай. Призовавам хората към по-малко драматизиране на ситуацията в страната, както и да имат доверие на институциите.

Сигурен съм, че много скоро градът ни и държавата ни ще се върнат към обичайния си ритъм на живот. Вярвам, че сериозната ситуация, в която сме поставени ще ни направи по-сплотени и по-единни."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари