Иванка Шалапатова обеща по-високи заплати на социалните работници догодина

0
Социалната министърка отчита, че след намесата на Главната инспекция по труда, през второто полугодие на работещите са изплатени над 6 милиона лева забавени заплати
Социалната министърка отчита, че след намесата на Главната инспекция по труда, през второто полугодие на работещите са изплатени над 6 милиона лева забавени заплати Снимка: Иванка Шалапатова - министър на труда и социалната политика / Facebook

Социалната министърка отчита, че след намесата на Главната инспекция по труда, през второто полугодие на работещите са изплатени над 6 милиона лева забавени заплати

"Следващата година ще е посветена на социалните работници. От новата 2024 година стартираме цялостна програма за повишаване на възнагражденията им. За мен е важно не просто да повишим заплащането, но и да подобрим драстично условията им на труд и да им осигурим непрекъснато обучение и професионална подкрепа с експерти и психолози, за да се чувстват уверени в ключово важните си решения на терен", заявява във Фейсбук социалният министър Иванка Шалапатова.

Тя отчита, че след намесата на Главната инспекция по труда през второто полугодие на работещите са изплатени над 6 милиона лева забавени заплати и допълни, че приоритетно са работили и за повишаване на доходите на работещите и пенсионерите.

"От Нова година минималната заплата ще се повиши на 933 лева, което е с близо 20% повече спрямо сегашния размер. Новият размер ще повиши дохода на над 500 000 работещи. От 1 юли 2024 четвърта година всички пенсии, отпуснати до края на 2023 година, ще се увеличат с 11%. Средната пенсия ще достигне 833 лева, което е със 100 лева повече в сравнение с настоящата година", добавя още социалният министър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Прах в очите
    Не функциониращо ведомство в Русе като всичко друго в територията!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари