Вдигат заплатите в социалната сфера със задна дата

0
За утре е насрочена среща с представители на синдикатите заради напрежение в АСП
За утре е насрочена среща с представители на синдикатите заради напрежение в АСП

За утре е насрочена среща с представители на синдикатите заради напрежение в АСП

Социалният министър Иванка Шалапатова обяви, че заплатите на работещите в социалната сфера ще бъдат увеличени от 1 януари със задна дата. Пред ресорната парламентарна комисия тя уточни, че нужните средства ще бъдат осигурени от предвидените близо 250 милиона лева в държавния бюджет за компенсиране на неравенствата в заплащането в различните структури на администрацията:

"От целия заделен ресурс ще бъдат инвестирани средства, които ще увеличат възнаграждението на хората както в системата на АСП, така и в системата на Главна инспекция по труда, Агенцията по заетостта, Агенцията за хората с увреждания, Агенцията за качеството на социалните услуги, всички колеги, които са на терен", каза министър Иванка Шалапатова.

За утре сутринта е насрочена среща с представители на синдикатите заради социалното напрежение в Агенцията за социално подпомагане, съобщава БНР. Там работещите са в готовност за ефективна стачка, ако не им бъдат увеличени възнагражденията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    СвръхАз
    Много добре му сипахте на алексчо, Мадам!
  • 4
    2
    Алексчо
    Пожелавам ти някой ден да имаш спешна нужда от помощ от хора, работещи в социалната сфера, но да ти е трудно да я получиш, за да оцениш колко това е важно. Макар да съм сигурна, че представа си нямаш какви са дейностите в социалната сфера, което не ти пречи да злобиш. Всъщност ти си от дежурните злобни коментатори в сайта, не пропускаш да изливаш отровата си, а е спорно дали си бил полезен дори за едно живо същество в животеца си. О, между другото, в българския език няма думи, които в множествено число да завършват на Ѝ, но освен човещината и грамотността ти са дълбоко чужди.
  • 0
    1
    Alèx
    Поредните нищо неправещи със столчета в канцеларий на държавна хранилка!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари