Иванка Шалапатова и Асен Василев участваха в заседание на министри в Брюксел

0
Българските министри представиха интегрирани мерки за ускоряване на социалното сближаване
Българските министри представиха интегрирани мерки за ускоряване на социалното сближаване Снимка: МТСП

Българските министри представиха интегрирани мерки за ускоряване на социалното сближаване

Министърът на труда и социалната политика д-р Иванка Шалапатова и министърът на финансите Асен Василев участваха в съвместно заседание на формати на Съвета на Европейския съюз „Икономически и финансови въпроси“ и „Заетост, социална политика, здравеопазване и потребителски въпроси“, което се проведе в Брюксел, Белгия. Министър Шалапатова и министър Василев подчертаха, че с извършваните целенасочени социални инвестиции България работи за подобряване и засилване на икономическия растеж, фискалната устойчивост и социалната справедливост.

В своето изказване министър Василев представи национални примери за интегрирани мерки, довели до ускоряване на социалното сближаване. Той запозна министрите с политиката през последните три години по отношение на доходите, минималната работна заплата и минималната пенсия.

В заключение министър Шалапатова подчера, че целта на социалните инвестиции в България е да се постигне овластяване на хората, за да не бъдат в положение на бедност и социално изключване за дълъг период от време, съобщава МТСП. Тя потвърди ангажимента България да бъде една от държавите членки, която ще участва активно в пилотно прилагане на бъдещата методология на ЕС за измерване на въздействието от социалните инвестиции.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    чичомиткобрат
    Пак ли ШаЛапа?
  • 6
    1
    Баси майката!
    Лесбийка и педераст!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари