Иван Иванов: Няма да има рязка промяна в цените на тока

0
Той добави, че по повод цените на природния газ българските граждани трябва да бъдат спокойни
Той добави, че по повод цените на природния газ българските граждани трябва да бъдат спокойни Снимка: Антоан Николов / БТА, архив

Той добави, че по повод цените на природния газ българските граждани трябва да бъдат спокойни

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) няма да допусне рязка промяна на цените на електроенергията и на топлинната енергия от 1 юли. Това каза председателят на регулатора Иван Иванов пред журналисти преди началото на специализирано събитие "Energy of Tomorrow", което се провежда в "Интер Експо Център" в София. Той добави, че по повод цените на природния газ българските граждани трябва да бъдат спокойни, защото не само са осигурени доставките до края на годината, но и синьото гориво продължава да поевтинява в Европа, предаде БТА.

В рамките на следващите две седмици ще се разбере дали български компании имат намерение да участват в общите покупки на газ от страна на Европейския съюз. "Именно от днес трябва да започне приемането на заявките. Не зная дали това ще бъдат официални заявки от "Булгаргаз" или и от други компании", коментира Иванов.

На въпрос кога електроразпределителните дружества ще получат пари от Европа за подмяна на измервателните устройства на електроенергия с "умни" електромери, Иванов отговори, че парите ще дойдат от Модернизационния фонд. По този начин от страна на Европейската комисия ще се предоставят средства за електроразпределителните дружества.

Иванов уточни, че дружествата трябва да участват, като представят своите проекти. "Зная, че поне едно от дружествата има намерение да закупи голямо количество "умни" електромери за дистанционно отчитане, включително за управление на потреблението", заяви Иванов. Председателят на КЕВР обаче уточни, че към момента няма изискване към регулатора с подзаконов акт да определи някакви параметри.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари