Иван Иванов: Мария Габриел е поредната жертва на Борисов

1
Излизаме от тези преговори, защото няма искреност, коментира депутатът от БСП
Излизаме от тези преговори, защото няма искреност, коментира депутатът от БСП Снимка: БГНЕС

Излизаме от тези преговори, защото няма искреност, коментира депутатът от БСП

"Позицията за Украйна на ПП-ДБ се разминава с нашата. Виждането ни е, че тяхната игра с ГЕРБ продължава, не е приключила, очакваме развитие по темата", коментира депутатът от БСП Иван Иванов в студиото на Bulgaria ON AIR.

По думите му Борисов е водел двупосочна игра, но най-много са му допирните точки с ПП-ДБ.

"Излизаме от тези преговори, защото няма искреност. Не е разговаряно за постове. Ние заявихме евентуална подкрепа за експертен кабинет с определен срок и задачи. Но разговорите започнаха погрешно, трябваше да се тръгне с приоритети. БСП има 5 бързи и важни, след това да се дава министър-председател и после да се говори за необходимите експерти", уточни Иванов.

Депутатът е категоричен, че Мария Габриел е станала "жертва на игрите на Борисов": "Той си изми ръцете с нея за оставката на Гешев. Ясно е кой взема решенията в ГЕРБ".

Народният представител от левицата коментира пред Bulgaria ON AIR и скандала по върховете на прокуратурата. Описа ситуацията като изключително неприятна и пагубна за държавата.

"Има очевидни признаци на разпад, когато съдебната власт воюва, законодателната е напът да се разпадне, държавата няма да върви в конструктивен път, а в път, затънал в кал", заяви Иванов.

По думите му съдебната реформа буксува, а разговори се водят върху заглавия на законопроекти, но не и върху съдържание. Очакванията му са час по-скоро законопроектът, касаещ престъпленията, свързани с ПТП-та да влезе скоро на второ четене в НС.

"Подкрепа очакваме от тези, които мислят отговорно, а не за това кой с какви щети ще излезе от тази ситуация. Опитваме се да налеем разум", каза още Иванов.

От БСП са убедени, че е възможен бюджет с 4,5 % дефицит, който ще покрие всички социални плащания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари