Иван Гешев ще направи обръщение към нацията

3
Главният прокурор ще се възползва от законово право, което ще е прецедент за страната
Главният прокурор ще се възползва от законово право, което ще е прецедент за страната Снимка: БГНЕС

Главният прокурор ще се възползва от законово право, което ще е прецедент за страната

Главният прокурор Иван Гешев най-вероятно ще направи изявление по БНТ в петък, съобщиха от обществената телевизия, предаде „24 часа“. Той ще се възползва от правото, което му дава чл. 52 от Закона за радио и телевизия. Той гласи, че право на обръщение по БНТ и БНР имат президентът, шефът на парламента, премиерът, председателят на Конституционния съд и тримата големи в съдебната власт - главният прокурор и шефовете на ВКС и ВАС.

До момента представителите на съдебната система, както и шефът на КС, не са се възползвали от този текст. Така че Гешев ще е първият от тримата големи, който ще прави изявление по БНТ. Какво ще каже все още не е ясно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Ами
    Би трябвало да каже : Всички са за затвор !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари