Иван Гешев: Ще говоря след указа на президента и решението на КС

0
Обсъждахме въпроси като зловредното руско влияние и корупцията по високите етажи по време на изслушването ми в Европейския парламент, обясни главният прокурор
Обсъждахме въпроси като зловредното руско влияние и корупцията по високите етажи по време на изслушването ми в Европейския парламент, обясни главният прокурор Видео: bTV

Обсъждахме въпроси като зловредното руско влияние и корупцията по високите етажи по време на изслушването ми в Европейския парламент, обясни главният прокурор

Обсъждахме важни въпроси като правовата държава и върховенството на закона с мониторинговата група, заяви главният прокурор Иван Гешев пред журналисти след изслушването в Европейския парламент в Страсбург.

Той отбеляза още, че са обсъдени въпроси като зловредното руско влияние и корупцията по високите етажи, както и всичко, което интересува нашите европейски партньори. "Аз ще изчакам решението на президента Радев относно указа за моето отстраняване, ще изчакам решението на Конституционния съд и каквото имам да кажа, ще го кажа в България", каза още Иван Гешев, цитиран от БТА.

Групата на Европейския парламент за наблюдение на демокрацията, върховенството на закона и основните права се събра днес на извънредно заседание в Страсбург, за да обсъди обстановката в България. В закритото заседание участва главният прокурор Иван Гешев.

Пленумът на Висшия съдебен съвет (ВСС) гласува вчера да освободи предсрочно от длъжност главния прокурор Иван Гешев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари