Иван Гешев: Не съм работил селективно

0
Ще направя всичко възможно да оправдая обществените очаквания за повече справедливост
Ще направя всичко възможно да оправдая обществените очаквания за повече справедливост Видео: NOVA

"Президентът ме уведоми за намеренията си. Говорихме по темата за промени в конституцията. Няма какво да кажа повече."

Това заяви Иван Гешев след изявлението на президента Румен Радев, в което той заяви, че е подписал указа за назначаването на Гешев за главен прокурор.

Слушах изявлението на Радев. Аз съм с ясното разбиране, че прокуратурата трябва да е още по-активна и по-активно да отговори на очакванията на българските граждани за повече справедливост. Защото прокуратурата участва в процеса за даване на справедливост. Това, което каза президентът, в по-голямата си част, е очакване на повечето български граждани за повече справедливост. Съзнавам, че обществото очаква това и ще направя всичко възможно да оправдая обществените очаквания”, добави той, предава NOVA.

Имам приоритети, но няма да ги коментирам. Процедурата не е приключила докато не встъпя в длъжност като главен прокурор”, добави Гешев.

Моето мнение е,че прокуратурата е част и трябва да остане част от съдебната власт. Това е мнение на почти цялата магистратска общност. Ако сте чули правилно, президентът каза, че ще инициира дебат по темата за конституционните реформи. Не съм чул какво смята президентът, че трябва да бъде променено”, заяви още той.

Не смятам, че съм работил селективно по делото КТБ, както екипа от следователи, прокурори и съдебни служители. Това ще стане ясно и в хода на съдебното производство”, коментира Гешев.

Главният прокурор не е недосегаем и не решава всички проблеми в държавата. Смятам да развенчая мита, че главният прокурор е всевластна и безконтролна фигура. Това не е вярно. Главният прокурор не е пощенска кутия, за да приема сигнали от политици. Рационално е българските политици да внасят сигналите си в компетентната прокуратура. Те не трябва да използват главния прокурор за реклама и пощенска кутия.”, смята избраният за главен прокурор.

Не смятам да споделям проблемите на прокуратурата, не сме безгрешни, но не сме виновни за всичко. Борбата за престъпността зависи от охранителните органи, прокуратурата и съда. Не може една система да не работи и за всичко да е виновна една структура. Резултатите на българската съдебна власт са нелоши”, допълни Гешев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари