Иван Гешев: Искам след 7 години да не гледаме по телевизията как се убиват възрастни хора

0
Знаем, че не сме безгрешни и затова няма първи да хвърлим камък, казва новият главен прокурор
Знаем, че не сме безгрешни и затова няма първи да хвърлим камък, казва новият главен прокурор Видео: БНТ

Поемам една прокуратура, която е в добра кондиция, която е подредена и има административен капацитет.

Това каза главният прокурор Иван Гешев в интервю пред БНТ, веднага след като положи клетва.

Той добави, че няма структура и организация, която да е без проблеми. Въпросът е всяка структура, организация и институция да решава собствените си проблеми, а да не прехвърля отговорността за тях на други.

Иван Гешев: И, както казах при встъпването си, ние знаем, че не сме безгрешни и затова няма първи да хвърлим камък. Ще се насочим към решаване на собствените си проблеми, а няма да ги прехвърляме на други.

Проблемите, по думите му, са от различно естество. Най-сериозният краткосрочен проблем, който той изтъкна, е формирането на екип.

Иван Гешев: Защото от създаването на екип, който има общи цели, който работи заедно, а не поотделно, и който има общи идеи и виждания за развитието на прокуратурата, зависи много. Никой еднолично, и главен прокурор включително, не може да управлява каквато и да е структура и организация. Мен най ми се иска след тези 7 години (б.р. - след изтичането на мандата му) ситуацията с битовата престъпност да седи по различен начин. Да не гледаме по телевизията как се убиват възрастни хора, които са дали живота си и труда си за изграждането на тази държава, как ги палят в къщите им. (...) Надявам се да не говорим вече толкова за корупция и се надявам прокуратурата да излезе по-силна този мандат."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари