Иван Гарелов: Вече не знам кое около нас не е подчинено на изборите

0
Дребни хитринки показват опита да се прави дребна политика
Дребни хитринки показват опита да се прави дребна политика

"Посещението на папа Франциск е продължение на мисията на папа Йоан-Павел II – да могат двете християнски църкви да се сближат и да се прекъсне тази студена война, която съществува“.

Това коментира за БНР журналистът Иван Гарелов.

Ако посещението на папа Йоан-Павел II събори последната „желязна завеса“, която съществуваше, днес можем ли да кажем, че 10-вековната студена война между католическата и православната църква е завършила? За съжаление, не можем и то го виждаме тук на наша земя“, заяви Гарелов.

Той припомни, че папа Йоан-Павел II е знаел, че за да постигне сближаване на двете религии, трябва да отиде в Москва. „Именно там, а не в Цариград е главната пречка за сближението на двете църкви“, добави журналистът.

Нищо лошо няма в това министър-председателят да посрещне папата на летището, но да се подчертава, че той е първият… това са дребни хитринки, които показват опита да се прави някаква дребна политика. Имаме и избори, всичко се експлоатира. Вече не знам кое от това, което се случва около нас, не е подчинено на изборите“, изказа мнение още Иван Гарелов.

Източник: БНР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари