Иван Демерджиев: Още преди години трябваше да се попълни щата в „Гранична полиция“

0
Предложихме увеличаване на щата с Гранична полиция с 1260 човека - това е направено, подчерта Демерджиев по време на изслушване в Народното събрание
Предложихме увеличаване на щата с Гранична полиция с 1260 човека - това е направено, подчерта Демерджиев по време на изслушване в Народното събрание Снимка: БГНЕС

Предложихме увеличаване на щата с Гранична полиция с 1260 човека - това е направено, подчерта Демерджиев

„Още преди много години е трябвало да се попълни щата в Гранична полиция. Разходите за платения извънреден труд сочат, че по-евтино щеше да бъде да се попълнят липсващите бройки с подготвени и обучени гранични полицаи, които за 10 години щяха да са на изключително високо професионално ниво”. Това каза министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев при изслушването си в парламента по повод инцидента с българския граничен полицай Петър Бъчваров край Елхово, предаде БГНЕС.

„Предложихме увеличаване на щата в Гранична полиция с 1260 човека - това е направено.

После, констатира се липса на автомобили, които да обслужват 30-километровата наша зона на отговорност. Стартирахме обществени поръчки за това, но и част от сегашните автомобили са в тежко състояние. Необходими са високопроходими автомобили, а не такива с 300 коня двигател, подходящи за шосета, защото моторите им не издържат повече от 25 хил. км.”, обясни Демерджиев.

„Пътищата в пограничната зона са в ужасно състояние, затова насочихме сили да създадем работилница в Елхово, която да ремонтира автомобилите, които се чупят ежедневно.

Предприехме и засилен ремонт на пътищата, като вече са ремонтирани 43 км около границата ни край Резово, 11 км около Малко Търново, 6 км. около Елхово. На територията на Средец и Свиленград също се извършват ремонти”, обясни Демерджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари