Иван Демерджиев: МВР работи като добре смазана машина срещу купения вот

0
Няма предпоставки за мигрантска вълна от Турция след земетресенията
Няма предпоставки за мигрантска вълна от Турция след земетресенията Видео: NOVA

Ако се налага, ще има рокади по дирекциите, увери вътрешният министър

След провеждането на няколко избора, МВР има добре установен механизъм за противодействие на купения вот. Бих казал, че министерството работи като смазана машина”. Това каза пред журналисти в Бургас вътрешният министър Иван Демерджиев.

Ще добавим малко повече енергия заради връщането на хартиената бюлетина. Очакваме по-голяма активност от хората, които искат да манипулират вота с различни престъпни практики”, допълни той. И категорично заяви, че ако се налага, ще има рокади по дирекциите.

"Няма предпоставки за мигрантска вълна от Турция след земетресенията", допълни още министърът на вътрешните работи.

"В момента Бургас не е арена за преследване на мигранти. Ще направим всичко възможно това да продължи, не само в Бургас. Мигрантския натиск е намалял", обясни той.

"Много рядко полицията си позволява да посегне на някого, без да е провокирана или без да е нападнат полицай. Обикновено, полицаят отвръща, когато е нападнат. А хората трябва да знаят, че полицаите не са подходящ на нападение, защото напоследък това усещане се загуби", заяви още вътрешният министър.

"Всеки полицай, който си позволи противообществени прояви, най-често бива задържан от колегите си. Случаите на зачестяват. Те трябва да се следят внимателно, защото понякога има много важни нюанси, които се спестяват при поднасяне на случая", добави той.

По думите му такъв е бил случаят в Плевен.

"Там, след като се изгледат внимателно камерите, се вижда, че момчето съвсем не е подходило безобидно към ситуацията. До голяма степен е провокирало ситуацията. Проверката продължава, на финала съм", каза Демерджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари