Иван Демерджиев: ГДБОП и ДАНС работят повече от месец с европрокуратурата за акцията в ТЕЦ-овете

1
Повече подробности за акцията се очакват скоро от страна на европейската институция, каза служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев
Повече подробности за акцията се очакват скоро от страна на европейската институция, каза служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев Снимка: БГНЕС

Повече подробности за акцията се очакват скоро от страна на европейската институция, каза служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев

"Повече от месец Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) и Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) работят с Европейската прокуратура във връзка с акцията, която днес се реализира на територията на България", съобщи пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, предаде БТА.

Той добави, че МВР е работило по случая под надзора, ръководството и с указанията на Европейската прокуратура, и е свършило прецизно работата си. „Удовлетворен съм от нивото на взаимодействие“, добави Демерджиев, като посочи, че повече подробности за акцията се очакват скоро от страна на европейската институция.

Междувременно проверката в ТЕЦ “Бобов дол” продължава и в този момент.

Министърът посочи още, че в близките дни очаква да се финализира споразумение между МВР и Европейската прокуратура, което да урегулира още по-добре отношенията между двете институции.

Иван Демерджиев коментира темата преди да влезе на среща с министъра на отбраната Димитър Стоянов, с когото ще обсъдят мерки за охрана на границата ни във връзка с мигрантския натиск.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари