Иван Демерджиев: Алексей Петров се афишираше като архитект на кабинета

0
Спокойствието му от последните седмици сочело, че той е вярвал, че е достигнал ниво на закрила дори от страна на държавата, смята бившият вътрешен министър
Спокойствието му от последните седмици сочело, че той е вярвал, че е достигнал ниво на закрила дори от страна на държавата, смята бившият вътрешен министър Видео: NOVA

Спокойствието му от последните седмици сочело, че той е вярвал, че е достигнал ниво на закрила дори от страна на държавата, смята бившият вътрешен министър

Най-новото амплоа, с което се представяше Алексей Петров, но и много други анализатори го свързваха с това, беше ролята му при съставянето на последния кабинет. Той самият се афишираше като едва ли не архитект на този кабинет, като посредник, като гарант за случването му. Той афишира този кабинет като нещо, което е факт и технически ще се гласува по някое време в Народното събрание. Това е за мен новата роля на Алексей Петров. Това коментира бившият вътрешен министър Иван Демерджиев, цитиран от NOVA.

По думите му тази информация се е потвърждавала и от други източници.

Имам предвид, че други източници потвърждаваха тази информация за срещи между него и Бойко Борисов, срещи между него и Петко Петков. Такива, за каквито самият Алексей Петров говореше”, каза Демерджиев.

Аз останах с впечатление, че той не просто се манифестираше, а и други обстоятелства сочеха натам, че той пак беше архитект и гарант на това, което се случи, и доведе до съставяне на правителството”, заяви Демерджиев.

Самото спокойствие, с което Алексей Петров е действал последните седмици, дори в деня, в който е убит, показвало, според бившия вътрешен министър, че Петров „не е имал никакви притеснения, свързани с предишния му начин на живот, свързани с бизнеса му, свързани с участието му в такива структури, които се характеризират като престъпни от някои”, каза Демерджиев.

Толкова спокоен съм, самонадеян, самоуверен - за мен означава, че този човек е вярвал, че е достигнал едно ниво на закрила дори от страна на държавата. А кой е имал интерес този човек и такъв човек да бъде премахнат, вече трябва да дадат отговор прокуратурата и разследването в случай”, коментира бившият вътрешен министър.

По отношение на коментарите на Петров преди време, който призоваваше бившия главен прокурор Иван Гешев да се оттегли, Демерджиев каза:

В един момент аз останах с усещането, че този човек Алексей Петров се превърна в говорител на всичко това, което доведе към следващите процеси и свързвам го с това му качество най-вече, защото такива призиви, аз съм чувал и от други хора, но не бяха правени публично включително от политици. Той явно беше един от малкото хора, които публично правиха тези призиви и приканяха господин Гешев да се оттегли”, коментира Демерджиев.

Той започна да се изживява като говорител, според мен, но разбира се не само инициативно, а това е част от ролята му”, каза бившият вътрешен министър.

Не бих казал поставено лице, а сериозен фактор. Както го определиха архитект и гарант на сглобката”, каза Демерджиев.

Той подчерта, че през последните повече от пет години в България няма нито едно показно убийство. Демерджиев подчерта, че убийството на Красимир Каменов - Къро, който от 20 години не живее в България, е станало в ЮАР.

Между другото, хората от престъпния свят не си позволяват подобни действия, освен ако определени политически процеси не предполагат това да се случи”, каза Демерджиев.

Отдавна Алексей Петров се занимава и с киберсигурност, и с застраховане, известен е като бивш служител на различни служби за сигурност. Всичко това продължава вече повече от 20 години и не е довело до смъртта, а обратно - един от хората с неуспешни атентати.

Дали са два, дали са три неуспешни, преди този успешния се спори по тази тема, но всъщност изключително опитен, изключително предпазлив човек, който в този ден, вчерашният ден на убийството не е вярвал, не е очаквал, че има повод и причина някой да посегне на живота му, така че аз, ако мен лично ме питате каква е връзката, считам, че най-голямо внимание заслужава тази му роля последна, която коментирах преди малко.

Мотивът, според Демерджиев, би могъл да бъде, че е „човек с изключително много информация, човек запознат с генезиса на много процеси, може би един такъв човек е неудобен”.

Запитан за големите врагове на Петров, Демерджиев заяви:

Има доста информация през годините. Те имат врагове, приятели. Там са доста променливи нещата. Напоследък като че ли с доста приятели се сдоби, но най-често приятелите са тези, които стигат до възможност да наранят най-тежко този, който се е пазил от враговете си”, каза Демерджиев.

Вярвам, че може да се разкрие такова убийство, особено ако внимателно се обследва генолизата на всички процеси”, каза бившият вътрешен министър.

"Дали ще се залови физическия убиец е едно, това ще е много трудно. За мен е важен поръчителят”, каза Демерджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари