Иван Белчев сигнализира институциите за повишената запрашеност в Русе заради ВиК проекта

3
Да ни е честит празника на Русе и нека заедно да подобрим града ни!
Да ни е честит празника на Русе и нека заедно да подобрим града ни! Снимка: Фейсбук

Да ни е честит празника на Русе и нека заедно да подобрим града ни!

Честит празник, русенци!

Вместо напудрени слова, които да възхваляват само хубавата страна на Русе, ви споделям отговор на парламентарния ми въпрос за “Повишената запрашеност в град Русе заради ВиК проекта”, където четем, че:

“Няма предвидено, временно асфалтиране на изкопните траншеи, в одобрените инвестиционни проекти, по които се изпълнява строителството на ВиК мрежата. Предложението да се обмисли задължението за временно покриване на изкопите би следвало да бъде отнесено към самия възложител и бенефициент - ВиК ООД Русе.

Използването на улиците, тротоарите, зелените площи и други площи, общинска собственост, като временно депо за изкопани земни маси, се разрешава и контролира от Община Русе.

Опазването на околната среда е предмет на контрол от самия изпълнител чрез специално назначен експерт; от възложителя, в лицето на ВиК дружеството; от община Русе, като собственик, както на уличната мрежа, така и на ВиК мрежата на град Русе; от фирмата изпълнител на строителен надзор на обекта.

При Министерство на околната среда и водите не са постъпвали сигнали за нередности, свързани със замърсяване на околната среда в резултат от изпълнението на проекта. Осигуряването на екологичния контрол при изпълнението на ВиК проектите в страната, чрез своите регионални органи регионални инспекции по околната среда и водите.

Мащабите на проекта предполагат неговото изпълнение да завърши в рамките на м и н и м у м двугодишен период, през което време неминуемо, пряко ще бъдат засегнати жителите на гр. Русе.” - това е отговора от служебния екоминистър Росица Карамфилова-Благова.

На базата на този отговор изпратих три писма до ВиК - Русе, Община Русе и Регионалната инспекция по околна среда и водите с искания за временно асфалтиране на готовите участъци, преди окончателното им асфалтиране; Чест екологичен контрол; Складирането на изкопаната пръст да се извършва в контейнери, непозволяващи допълнителното замърсяване на околна среда.

Очаквам устен отговор от парламентарната трибуна по темата, но с други въпроси и от служебния министър на Регионалното развитие и благоустройството.

Русенци заслужават по-добри условия за живот и ще продължавам да бъда непримирим с посредствеността на изпълнението на ВиК проекта и неглижирането на проблемите.

Да ни е честит празника на Русе и нека заедно да подобрим града ни!

Иван Белчев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    7
    Мунчо
    Как пръдна и хепънинг става!
  • 8
    6
    смешник
    Тоя до кога ще се прави на клоун, за да привлича внимание. Но може би това е печелившия начин, балами мнного
  • -1
    5
    Лапайте кучки
    Добре че се махнахте, че дадахте поле за изява на всеки капут.
  • -5
    4
    майка ви
    да ли ве скапан град кочина повече от 10 годни ,.добре че се махнах .
  • 8
    3
    Киро
    Кесийков, muhliyo, стига си се саморекламирал! Не пиши какво си питал и какво формално са ти отговорили, а какъв реален положителен резултат си постигнал. Омръзваш на хората с празните си писания И не използвай празника на града да се самоизтъкваш.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари