Как да се реши проблема с постоянното замърсяване край хижа "Приста"?

1
Според депутата Иван Белчев трябва видеоконтрол, кошове за боклук и ограничаване достъпа на МПС
Според депутата Иван Белчев трябва видеоконтрол, кошове за боклук и ограничаване достъпа на МПС Снимка: Facebook / Иван Белчев

Според депутата Иван Белчев трябва видеоконтрол, кошове за боклук и ограничаване достъпа на МПС

До края на март кметовете трябва да извършат проверки за участъци със замърсявания с отпадъци на територията на общината.

За това съобщи депутатът Иван Белчев на страницата си във Фейсбук. При установени замърсявания трябва да бъдат предприети действия за премахването им. В качеството им на собственици на общински пътища е необходимо да почистят отпадъците от пътищата, пътните съоръжения, обслужващите зони, крайпътните обслужващи комплекси и да се осигурят съдове за събиране на отпадъците по общинската пътна мрежа и транспортирането на събраните в тях отпадъци до съоръженията за третиране.

С приложена към публикацията си снимка Иван Белчев показва актуалната картина край хижа "Приста". "Още преди 2 години след като с група СъГраждани почистихме, предложихме на кмета как да се реши проблема с постоянното замърсяване в района - чрез видеоконтрол, ограничаване влизането с автомобили в парковата част и с кошове за боклук", пише той.

След изтичането на срока, от началото на април РИОСВ ще започнат проверки за установяване на резултатите от приложените мерки. В случай на констатирано неизпълнение ще бъдат предприети предвидените от закона административно-наказателни мерки спрямо кметовете, предупреждава русенският депутат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    8
    Боже то в общината пълно
    Белчев нищо не става и от теб, всичките бизнесмени в тази частна община! А наркоманите от града кога ще почистите , кмете вземете си ги на село да видите кво им е арно
  • 5
    7
    Чичо Педи
    Много лесно ще се реши, редовния драскач забелчеф да заминава да свърши нещо реално и различно от големите пацули зад къщата!
  • 2
    6
    Чичо Еди
    ПЕ......КИ РАЗМИСЛИ И СТРАСТИ
  • 9
    5
    Сингапур
    Засечете кой ходи на тази хижа Приста. Тези които спират там и си изхвърлят боклука няма да се стреснат от едни кошчета. Там е със свободен достъп и всеки див селяк или дивак може да се изходи или да си хвърля боклука там. Ефективен контрол със ефективни глоби. Всичко останало е бошлаф.
  • 2
    4
    фена на Путин
    СТИГА СИ ОГРАНИЧАВАЛ! ЧЕКИДЖИЯ ОМЕКНАЛ, УШАТ! СЛАГАЙТЕ ГЮМОВЕ И ГИ ИЗХВЪРЛЯЙТЕ В С Е К И Д Н Е В Н О !!! Също така, както за две бири вземате на хората колите, ЗАПОЧВАЙТЕ ДА ГИ КОНФИСКУВАТЕ И ЗА НЕРЕГЛАМЕНТИРАНО ИЗХВЪРЛЯНЕ НА СМЕТ. Хвърлянето на пластмасови боклуци е престъпление срещу човешката раса !!! Ще ограничавал чекиджията. Напротив, колкото може в повече да ходят и да се конфискуват коли без никакви шансове за връщането им. Същото с пълна сила важи и за "рибарите" умирисаните пиянки, които разпиляват по няколко празни галона от бира по брега на реката за една следобедна седянка. И техните коли КОНФИСКУВАЙТЕ. Сваляйте белите ръкавици, ред няма да има иначе.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари