Иван Белчев: Апелираме към Общината и почистващите фирми - поемете своята отговорност!

1
Често липсва ефективност и организация при почистването на тротоарите в Русе, отбелязва депутатът
Често липсва ефективност и организация при почистването на тротоарите в Русе, отбелязва депутатът Снимка: Иван Белчев / Facebook

Често липсва ефективност и организация при почистването на тротоарите в Русе, отбелязва депутатът

Зимата е тук и с нея - новата снежна покривка, която обгръща нашия прекрасен град Русе.

Въпреки че снегът носи радост, той също така създава и предизвикателства за нашето ежедневие.

В тези моменти, ние, жителите на Русе, се мобилизираме. Почиствайки пред нашите блокове и помагайки на съседите, ние показваме, че общността може да компенсира там, където институциите се провалят.

Както видяхме при последния снеговалеж натоварените пешеходни зони, пред училищата и институциите, остават непочистени, което е недопустимо. Това е повече от неудобство - това е въпрос на обществена безопасност.

Въпреки че общината и наетите почистващи фирми имат своята роля, на практика често липсва ефективност и организация при почистването на тротоарите. Тяхната работа трябва да бъде подобрена, за да отговорят на очакванията на гражданите.

Като жители на Русе, ние се надяваме на подобрение и ще работим заедно за чист и безопасен град. Но нашите усилия трябва да бъдат подкрепени и от тези, които имат институционалната отговорност.

Апелираме към общината и почистващите фирми: поемете своята отговорност. При снеговалеж хората оставят колите си и вървят пеша, ползат градски транспорт и почистването на тротоарите, спирките и пешеходните зони е от изключителен приоритет.

Благодаря на всеки гражданин, който помага. Заедно правим Русе по-добър!

Иван Белчев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    11
    Гражданин
    Трябва ли всички, почистили тротоари и прилежащи към жилищните ни блокове пространства, което е наше задължение, да тръбим по социални мрежи и сайтове и да се хвалим под едно жалко скроено прикритие "да апелираме" общината да чисти снега по тротоарите. А има и една по-подходяща и българска дума вместо "апелираме", тя е "призоваваме". Това са едни жалки опити на въпросното лице за самоизтъкване, което е пошло и нискоинтелигентно.
  • 4
    10
    Драганова
    Абе, Глупи, къде искаш да ти изчистят при 10 см снежец бре? Де да беше така приказлив и в парламента, когато става въпрос за проблемите на Русе с въздуха, връзките с Букурещ и санирането, ама там все едно си глътнал бастуна, а тук се перчиш и се репчиш. Жалък си, Белчев! Върви се гушкай с другарчетата си от ДЕ е Бе Михов и Кандилката, че мъжките ласки за вас са елексир.
  • 5
    9
    Ха-ха-ха
    Белчев, грабвай греблото и почвай тротоарите в града, белким станеш още по-велик и след Пънчо теб да изберат за кмет. Аман от натегачи и некадърници, съсипващи града.
  • 6
    8
    Reality
    Господинът е политически несретник, който компенсира некомпетентността си с хиперактивност и безсмислени и псевдпдействия. От тъпо по-тъпо.
  • 0
    7
    Спонсор
    Едно време/70 та година, гледах пред Гагарин КАДИЛАК тютюнев цвят? Къде ли бяха на гости тези хора? Учителка имаше такава в Тома Кърд жиев? Аз съм от класа на Костадинов от 18-ти блок, бог да го прости! Велик човек беше!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари