Иван Белчев: Мартен и Сандрово ще са най-засегнати, ако инсинераторът в Гюргево заработи

1
На какво ще мирише при изгарянето на медицински опасни и неопасни отпадъци, както и отпадъци с животински произход инвеститорите не могат да споделят
На какво ще мирише при изгарянето на медицински опасни и неопасни отпадъци, както и отпадъци с животински произход инвеститорите не могат да споделят

На какво ще мирише при изгарянето на медицински опасни и неопасни отпадъци, както и отпадъци с животински произход инвеститорите не могат да споделят

Реших да използвам данните за розата на ветровете и да я поставя на картата.

При потенциално замърсяване на въздуха от работата на инсинератора в Гюргево, най-засегнати биха били Мартен и Сандрово, последвани от източните квартали на Русе. Централните райони, въпреки че се намират най-близо до локацията на инсинератора, но заради рядко изявените ветрове в тази посока, биха били най-пощадени.

Какви замърсявания на атмосферния въздух ще има при очаквани концентрации на изхода на комина на инсинератора на азотен диоксид 28 мг/м3, въглероден оксид 37,5 мг/м3 и други замърсители, не можем да кажем с точност.

На какво ще мирише при изгарянето на медицински опасни и неопасни отпадъци, както и отпадъци с животински произход инвеститорите не могат да споделят, защото това не е част от инвестиционния проект. А на какво ще мирише когато съхраняват до 48 часа неопасния медицински отпадък на тяхната площадка? Ще разберем всички ние, ако намерението им стане реалност.

Моля, запознайте се с документацията в сайта на МОСВ и дайте вашето становище. Можете да дадете вашето мнение или да се подпишете до 23 ноември в Центъра за информационно обслужване в сградата на Община Русе, в Центъра за комплексно административно обслужване в бл. 4 в кв. „Дpyжбa“ 3, в Билетния център на бул. “Скобелев" 45 и в сградата на дирекция "Местни данъци и такси" на ул. „Котовск“ 2.

Аз вече го направих. Дадох своето отрицателно становище за инвестиционното намерение за инсинератора в Гюргево.

Иван Белчев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    5
    Русенец
    То, и сега в Мартен мирише на рапица. Направо не знам, как траят, мартенчани?
  • 3
    4
    Скрий се
    Ти каква експертиза имаш та се опитваш да заблуждаваш хората, защото румънският завод Верахим като работеше Русе не беше обгазяван, така ли?! Нещо друга песен взе да пееш, но като се има предвид същността ти това не е учудващо.
  • 9
    3
    ДЯДО ИВАН
    БЪДИ МЪЖ И ПОИСКАЙ ОСТАВКАТА НА ВАШИЯТ МИНИСТЪР ОТ ППДБ, КОЙТО ДОПУСНА ИНСИНЕРАТОРА! ДА, АМА НЕ! САМО ПУШИЛКА ЗА НАИВНИЦИ!
  • 1
    2
    Смайли
    При потенциално замърсяване на въздуха ...... Какви замърсявания на атмосферния въздух ще има при очаквани концентрации на изхода на комина на инсинератора на азотен диоксид 28 мг/м3, въглероден оксид 37,5 мг/м3 и други замърсители, не можем да кажем с точност. На какво ще мирише при изгарянето на медицински опасни и неопасни отпадъци ... На мен ми мирише на екотероризъм. Манна небесна за "зелените", че да се доказват и да си заслужат грахтовете.
  • 2
    1
    Русенец
    Педал, кай го интересува мнението ти?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари