Ивайло Мирчев скастри Румен Радев за новогодишната му реч

1
Вместо обединител на нацията той се е превърнал в класически четирихилядник, като тези подпомагащи руската пропаганда и влияние в България, пише депутатът от ПП-ДБ
Вместо обединител на нацията той се е превърнал в класически четирихилядник, като тези подпомагащи руската пропаганда и влияние в България, пише депутатът от ПП-ДБ Снимка: кадър Facebook / Румен Радев

Президентът е засегнат, че не получи персонална честитка от Путин за Нова година каквито имат Вучич и Орбан, пише депутатът от ПП-ДБ

Остри критики към президента Румен Радев заради новогодишната му реч отправи депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев с пост във Фейсбук.

Прочетох снощната реч на президента Радев и съм объркан. Вместо обединител на нацията той се е превърнал в класически четирихилядник, като тези подпомагащи руската пропаганда и влияние в България. В нея той говори за:

- "Икономическа несигурност" - този акцент на президентът е странен, тъй като точно неговото служебно правителство обяви, че държавата е пред фалит, а бюджетният дефицит ще е 6-8%. За последните 6 месеца, обаче дефицитът бе смъкнат на 2.5%, а фалит не само няма, а кредитните агенции оценяват перспективата за развитие на страната като добра, докато спестяванията на домакинствата само в банки са близо 80 млрд. лв., а лихвите по кредити сред най-ниските в Европа.

- "Цензура". Забравяйки как докато управляваха неговите служебни правителства от екипа му се обаждаха в национални телевизии, за да съветват журналисти какво и как е правилно да говорят.

- "Корупция". Отново забравяйки как при управлението на неговите правителства сред бизнеса бе станал известен т.нар. "Път на Коприната"

- указващ точния път, по който може да бъде спечелена една обществена поръчка и свързан с близки хора в екипа му.

- "Стрелките на историята се връщали назад", заради скъсването със символите на комунизма. Не, г-н президент, истинското връщане на стрелките го правят тези като Вас, които ни връщат към руската орбита и саботират всеки опит България да се отдели гравитационно от Путин.

- "Безнаказаност" - Радев е забравил, че преди дни гласувахме шестата поправка на Конституцията, която въвежда чаканата над 30 г. съдебна реформа и ще даде възможност законът да е над всички. Президентът бе обещал да предостави свои промени в основния закон, но така и не спази това свое обещание.

- "Разграждане на националния суверенитет" - очевидно Радев приема, че влизането ни в Шенген (за което той не направи нищо, но опита да си припише заслуги) е такова. Но то всъщност гарантира истинският суверенитет на страната - далеч от всякакви антиевропейски усилия.

- "Отказ от достойнство" - Радев отдавна не може да говори за достойнство - неговото собствено е в Кремъл. Още от момента през 2022 г., когато обяви, че Русия бързо ще приключи с Украйна и стигайки до перманентното саботиране на всички опити България да окаже адекватна военно-техническа помощ на Украйна.

В речта си Радев апелира за единение и лидерство. Той е президентът и е добре да знае, че най-близкият път за постигане на единение и лидерство е като спре да обслужва интересите на Путин в България.

Разбирам, че Радев е засегнат от това, че не получи персонална честитка от Путин за Нова година каквито имат Вучич и Орбан. Причината е, че той не успя да прокара изцяло руските интереси, а 2023 г. бе лоша за него в това отношение. Надявам се и никога Радев да няма шанса с вредоносните си действия да получи новогодишен поздрав от Кремъл.

Едно е сигурно - той е първият български президент, който накара големи групи в обществото да организират акции за изключване на телевизорите докато трае неговата реч.

Важното е България да се движи в успешна посока - след промените в Конституцията и Шенген да продължим с положителен доклад през юни за еврозоната и дата за приемане на еврото, както и Шенген по суша.

Допълнително - да продължим с истински независими и работещи регулатори, реформа в службите за сигурност, извървяване на всички стъпки, за да завърши съдебната реформа, противодействие на руското влияние и мощен старт на всички големи инфраструктурни проекти.

Успешна 2024 година!

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    11
    ===
    "Отъркването в известните и популярните" не е нещо нова, но Вежди Рашидов го изрече без евфемизми и излишна деликатност. На посредствените курви това им е "Propositum in vita homunculi" /цел в живота на малкия човек/. Само си спомнете храчещата атака от репорката Ася Пенчева срещу Нешка Робева. Срещу титан създавал шампиони и карал българското знаме и химн да се слушат и гледат на крака по целия свят. Ася Пенчева бе! Какво е създала освен това, което създават и бездомните котки всекидневно и го заравят прилежно в почвата? Та и с този - Ивайло Мирчев. Кой изобщо си ти? Какъв си? Кой те знае и гласува за теб? Propositum in vita homunculi.
  • 7
    10
    Анонимен
    Един случаен никаквец , незнайно как попаднал в парламента, решил да става известен като критикува политика с най-голям рейтинг .
  • 5
    9
    Нема лабаво
    Това момче-добружанче стига се е занимавал и плюл по Радев, ами с Бойкикев да стягат ново корито за щурм на Крим. В тях ми е надеждата. Ха, ха, ха.
  • 11
    8
    123
    Рейтинг под 5% "скастри" рейтинг 52%. С такива "кастрения" може и още по-надолу да падне добричкия продажник.
  • 14
    7
    Sтако
    Той пък на Радев като му дреме за тоз дето не може да си прибере ЛК. че от нос - няма място за природното недоразумение. Жалко че такива педали ни управляват, като тоя неизвестния.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари