Ивайло Мирчев: Правим тежки компромиси в управлението и те могат да ни струват всичко

1
Цената ще я разберем, като отидем на избори, коментира депутатът от ПП-ДБ
Цената ще я разберем, като отидем на избори, коментира депутатът от ПП-ДБ Снимка: БНТ

Цената ще я разберем, като отидем на избори, коментира депутатът от ПП-ДБ

България вероятно ще получи шанс за Шенген съвсем скоро. Възможно е достъпът да бъде разделен на въздушен, сухопътен и морски, като вероятно първо ще получим достъп по въздух. Това коментира в "Още от деня" по БНТ депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

България изпълнява всички критерии за членство, но основният ни проблем е върховенството на правото - това от години се знае и се говори на най-различни нива, посочи Мирчев.

"Когато страните от Шенген знаят, че един от партньорите съдът и прокуратурата не работи добре, нямат гаранция, че в определени ситуации нашата страна ще реагира адекватно. След като ни бъде даден този шанс и България си изпълни заявките, касаещи съдебната система, нямам съмнение, че ще получим и сухопътен достъп и то още през 2024 г."

Мирчев призна, че ПП-ДБ правят тежки компромиси в управлението и осъзнават, че те могат да им струват всичко. "Цената ще я разберем, като отидем на избори", коментира той.

"Казали сме още 2021 г. преди поредицата от избори, че ще се обърнем към ДПС и всички останали партии по отношение на промените в Конституцията. Всяка от тях реагира различно, но не трябва да имаме илюзии - на нас ни трябват 160 гласа".

Ивайло Мирчев няма съмнения, че ветото на президента за БТР-ите за Украйна ще бъде преодоляно, но посочи, че партиите са били изненадани

"Няма логика в него. Всички мотиви, описани от президента, вече са изговорени в зала няколко пъти, включително и в комисията по отбрана".

Хората трябва да разберат, никой не отслабва българската армия, защото тези БТР-и никога не са били в армията, а в жандармерията, заяви депутатът. По думите му въпросните машини стоят на склад от близо 40 години, а освен това лично е отправил въпрос към министъра на вътрешните работи дали могат да се използват след наводненията в Царево.

"Отговорът беше, че Гражданска защита има достатъчно такива машини. в Царево тези БТР-и не бяха използвани, защото имат определена специфика на работа - т.е. не може да използваме 40-годишни БТР-и, за да спасяваме хора от наводнения".

Мирчев попита защо по време на двете служебни правителства президентът не е прехвърлил БТР-ите в употреба на Гражданска защита. Определи мотивите на Радев около ветото като "примитивен популизъм и опит за манипулация на гражданите".

"Специалисти казаха, че никога подобен тип БТР-и не са ползвани и на границата. те не могат да противодействат на влизането на бежанци. Тези БТР-и не са използвани дори по времето на Студената война по българската граница. Това е обида и към българските граничари - ние вместо да им купим модерна високопроходима техника, им даваме бронирани машини".

По думите на депутата в Украйна БТР-ите ще бъдат модернизирани и пригодени за полеви условия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    5
    Ваньо
    трябва да бъде срам да се гледа от страни, какви глупости говори.....
  • 1
    4
    Yory
    ма просълзих се направо
  • -3
    3
    Стеф
    Ами, недейте да правите, нали беше лесно...Сега оправдания.
  • -1
    2
    Цървул
    Мирчев ти винаги се правиш на много компетентен а си най големия глупак
  • 7
    1
    младен иванов
    А бе Мирчев,след като тези БТР- и стояли в склад 40г,защо ще ги давате на Украйна,бе мушморок.Сигурно за да победи в тази война?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари