Депутатите отхвърлиха ветото на президента за предоставяне на БТР-и на Украйна

0
Това стана с гласовете на 162 депутати, 55 гласуваха "против", а въздържал се" нямаше
Това стана с гласовете на 162 депутати, 55 гласуваха "против", а въздържал се" нямаше Снимка: Народно събрание / архив

Това стана с гласовете на 162 депутати, 55 гласуваха "против", а въздържал се" нямаше

Народните представители отхвърлиха ветото на президента Румен Радев за предоставяне на БТР-и на Украйна.

Депутатите потвърдиха подкрепата си за Закона за ратифициране на Споразумението между Министерството на вътрешните работи на Република България и Министерството на отбраната на Украйна за безвъзмездно предоставяне на бронирана транспортна техника. Това стана с гласовете на 161 депутати, 53 гласуваха "против", а въздържал се" нямаше. При прегласуването 162 гласуваха "за", 55 гласуваха "против", а "въздържал се" нямаше, пише БГНЕС.

Президентът Румен Радев върна за ново обсъждане в парламента Закона за ратифициране на споразумението, с което България предоставя безвъзмездно на Украйна БТР-и като в мотивите на държавния глава е отбелязано, че депутатите не са достатъчно запознати с конкретните параметри на дарението, което прави невъзможна обективната преценка дали техниката е с отпаднала необходимост. Според него предоставяната техника е високопроходима и би могла да се използва за охрана на българската граница и за оказване на помощ при аварии и бедствия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Jean Paul Belmondo
    Задължително е да предоставят по два броя от машините на всяка една областна дирекция ма МВР. Останалите на Гранична Полиция.Голям е позора на българското правителство и голям срам лепнаха на челата на децата си и внуците,министри и депутати.Резил.Да ги бяха продали на Ирак,Либия,Туниз,Египет,Етиопия..
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари