Ивайло Мирчев: Нека не бъдем страхливци и да пратим оръжия на Украйна

0
По думите му "Демократична България" не поставя ултиматуми по отношение на изпращането на въоръжаването на Украйна
По думите му "Демократична България" не поставя ултиматуми по отношение на изпращането на въоръжаването на Украйна Снимка: Bulgaria ON AIR

"Не става дума за "червени линии", а за принципната основа, на която тази коалиция съществува", подчерта той

Стабилността на коалицията: Кои са "червените линии" на "Демократична България"?, отговорите Bulgaria ON AIR

"Не става дума за "червени линии", а за принципната основа, на която тази коалиция съществува. Ако ние не можем да се договорим, дори за нещо подобно, възниква въпросът какъв е смисълът на съществуването на тази коалиция. Надявам се, във вторник, когато има председателски съвет на коалицията, да бъде решена темата с военната помощ за Украйна", посочи Ивайло Мирчев от "Демократична България" .

По думите му "Демократична България" не поставя ултиматуми по отношение на изпращането на въоръжаването на Украйна.

"Важно е да знаем какво се случи вчера на Външната комисия. Там представителите на БСП, ИТН и "Продължаваме промяната" гласуваха срещу изпращането на военна помощ. Това е доста знаково за нас. Умерен оптимист съм за вторник. Темата е изключително важна", изтъкна Мирчев.

Гостът в студиото припомни и думите на външния министър на Украйна, които са били категорични и остри.

"Трябва да се погледнем в огледалото и да видим кого виждаме - дали един достоен народ или такъв, който е позволил да бъде завладян от страха. Аргументите преди бяха, че сме много близо до Русия. Литва, Латвия и Естония изпратиха оръжия. Финландия и Швеция, които от 200 г. са неутралитет, изведнъж поискаха в НАТО", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Според него в момента коалицията се занимава с тема, която е трябвало да реши много по-бързо.

И добави, че най-важната тема в момента е свързана с инфлацията и цените, както и самите мерки, които коалицията ще предложи за справяне със ситуацията.

"Коалицията ще предложи пакет от антикризисни мерки след Великден", информира Мирчев.

"По думите му ще мине време и ние трябва да сме на правилната страна. Да не бъдем страхливци", призова той.

"България е единствената страна в НАТО и ЕС, която не изпраща оръжия. Другата е Унгария, но ние не я смятаме. Орбан и Путин са в "съжителство без брак", коментира Мирчев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    ...
    Ивчо, бъди смелчага и лично го занеси в Украйна и си го ползвай там със здраве :) Вземи със себе си и всички национални предатели от ДБ, ПП, ГЕРБ и т.н. Покажете с личен пример смелост и защитавайте любимата ви Украйна (тя е любима и на САЩ/ЕС, защото е пушечно месо в икономическа война)
  • 6
    5
    Бай Чеп
    Дебарския джендърляк един патрон не е донесъл, ама иска всичко да раздава и продава! Ако имаме някаква годна военна техника то тя е от времето на СССР! Армията ни е вече за посмешище и се налага да ни пазят натовските джендърляци, дето като се гръмне и първи ще избягат - справка Украйна!
  • 10
    4
    до 3
    Нормално е! Нито един интелигентен човек няма да се кандидатира за депутат , защото знае, че нещата у нас са тотално и необратимо сбъркани, а народът няма да избере умен, а такъв като себе си.:( Омагьосан кръг!
  • -6
    3
    бавно мислещ
    до 1 и 2, за съжаление няма други.
  • 14
    2
    русенка
    А са пратили оръжие, а сме ги изритали от парла мента!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари