Ивайло Мирчев: ДПС търси своя нов приемник, но няма да го позволим

1
Ние ще направим всичко възможно ДПС да не е във властта, заяви депутатът от ДБ
Ние ще направим всичко възможно ДПС да не е във властта, заяви депутатът от ДБ Видео: NOVA

Депутатът коментира комисиите за „Росенец” и за разследването на протестите

"ДПС търси своя нов приемник, за да продължи да съществува, но всички знаем, че през последните 30 г. това е целувката на смъртта за всеки, който я е приел. ДПС се е превърнала в едно икономическо предприятие. Ние ще направим всичко възможно ДПС да не е във властта и това е един от начините страната да излезе от този корупционен модел."

Това заяви депутатът Ивайло Мирчев от "Демократична България" в "Неделята на Нова".

На въпрос дали "Демократична България" ще подкрепи кабинет с мандат на "Има такъв народ", ако официално за него даде подкрепа и ДПС Мирчев заяви: "Демократична България" не може да има нищо общо с ДПС".

Относно комисиите в парламента, които трябва да разследват предишното управление, той уточни, че "това е само началото и трябва да довършим започнатото, защото иначе може да видим един изключително истеричен бивш премиер като вчера, да се върне".

От комисията "Росенец" той очаква тя да покаже "как институциите обслужват Доган".

Преди година на „Росенец" това беше опит на Бойко Борисов да бъде предизвикано етническо напрежение между българи и турци. Резултатът от този сблъсък да бъде обявен като провал и случаят да бъде приключен. Вместо това ние заедно пяхме химна. Тогава Борисов започна да звъни на Христо Иванов. А Христо Терзийски и Младен Маринов управляваха цялата акция", каза още Мирчев. 

За комисията, която ще разследва протестите, Ивайло Мирчев заяви, че тя трябва „да зададе нов тон, по който да функционира МВР”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари