Ивайло Мирчев: Бюджетът не е много рестриктивен по отношение на заплатите

1
Трудно е всички да бъдат удовлетворен, счита депутатът от ПП-ДБ
Трудно е всички да бъдат удовлетворен, счита депутатът от ПП-ДБ Снимка: БГНЕС

Трудно е всички да бъдат удовлетворен, счита депутатът от ПП-ДБ

"Компромисите за съставяне на правителство си струваха заради завръщане на България в евро-атлантическия път, заради това, че ще станем свидетели вероятно и на приемане в Шенген, и в еврозоната, да си реформираме армията и специалните служби, да се реализира конституционната реформа на прокуратурата. Това е огромен риск, който сме поели, ще видим дали ще бъде оправдан".

Това каза Ивайло Мирчев, депутат от ПП-ДБ, предава БНР.

И допълни, че е изключително важно бюджетният дефицит да влезе в рамките на 3%, както изключително важно е и повишението на заплатите.

"Трудно е всички да бъдат удовлетворени, това ще предизвика определено негодувание. Страната има ясни приоритети. Бюджетът не е много рестриктивен по отношение на заплатите".

Мирчев коментира евентуалната продажба на оборудването за АЕЦ "Белене" на Украйна:

"Белене" никога не е бил възможен проект. А днес - абсолютно невъзможен, Русия е под санкции. Освен това там е земетръсна зона и на такава не може да се строи атомна електроцентрала. Въпреки това има едно корпоративно енергийно лоби, което продължава да настоява за "Белене"... Ние имаме копче, нямаме балтон. Украинците имат балтон, нямат копче".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    12345
    свинята подкупена в последните си 500 изказвания само за украйна говори. ако го срещна някъде ще го плюя в лицето. нашият народ изчезна вие само за украйна квичите. трябва някой да ви изшиба с пръчката в лицето най-сетне.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари