Ивайло Калфин стана „Доктор Хонорис Кауза на Русенския университет“

0

Ивайло Калфин е 43-ят „Доктор Хонорис Кауза на Русенския университет“.

Удостояването с почетната титла е заради приноса му към развитието на висшето училище, утвърждаването на партньорството между университета и Агенцията по заетостта и укрепването на връзките с бизнеса за по-добра реализация на студентите.

Ректорът на русенската алма матер проф. Велизара Пенчева връчи на Ивайло Калфин диплома, почетен знак и статуетка, съобщи ТОП НОВИНИ.

В словото си пред аудиторията най-новият Доктор Хонорис Кауза не скри вълнението си от полученото признание и заяви, че Русенският университет е водеща национална академична институция. "Той е един от тези, които могат да бъдат водещи в много модерни науки в България", допълни Калфин, като даде пример с разкриването на специалности, които са нови и непознати за България, а в последствие се превръщат в изключително търсени – като "Европеистика" и "Ерготерапия".

Приветствие от името на директора на Агенцията по заетостта Валентина Георгиева, отправи директорът на Дирекция „Регионална служба по заетостта“ в Русе Драгомир Николов.

След тържествената церемония, пред Корпус 2 беше открито 18-то Русенско изложение. Гостите разгледаха най-новите модели автомобили и земеделски машини, които представят фирмите. Повече от 50 компании, факултети и катедри участват в събитието, организирано със съдействието на Министерството на земеделието и храните, Областна администрация – Русе, Община – Русе и Съюза на учените – Русе. По време на обиколката на щандовете Ивайло Калфин получи картина, изработена от членовете на студентски клуб „Палитра“.

Гостите на Русенското изложение могат да разгледат изложбата „Забравената българска гордост“, която показва експонати на машиностроителния комбинат „Балкан“ – Ловеч, както и разработки на студенти от специалност „Промишлен дизайн“, подредени във фоайето на Ректората.

По-късно днес предстои дискусия, в която ще участват областни управители и кметове от населени места по поречието на Дунав.

Утре в 11.30 часа вицепремиерът и министър на образованието и науката, Меглена Кунева, ще открие Иновативното младежко експо. В 15:30 часа Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие, ще изнесе лекция на тема „Инфраструктурни проекти в Северна България“.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари