Ива, парламентът е и цирк, и мол!

3
Но уви, не е мястото, където се създават правила за всички българи
Но уви, не е мястото, където се създават правила за всички българи Снимка: 24 часа / архив

За съжаление парламентът не е това, което трябва да бъде - да създава правила и закони, които да се спазват от всички

Ива Митева няма да се извини за неволната обида (дано да е неволна), която изстреля в ефир, критикувайки приравняването на парламента с мола или цирка заради въведените зелени сертификати и за депутатите , пише 24 ЧАСА

Защото вероятно е убедена в това - Народното събрание не е нито търговска сграда, нито място за развлечения, за да се прилагат задължителните здравни правила за 240-те депутати.

Уви, уважаемата бивша първа в държавата (като председател на парламента), настоящо правно острие на партията на Слави Трифонов и вероятен бъдещ конституционен съдия, греши дълбоко.

Всеки парламент е и мол, в който определена част от избраните народни представители купуват или продават според ситуацията.

Има парламенти, които са циркове. Особено този, който ръководеше г-жа Ива Митева. Само си припомнете виртуозните изпълнения на манежа, извинете - пред микрофоните в пленарната зала, на една Мая, например.

За съжаление парламентът не е това, което трябва да бъде - да създава правила и закони, които да се спазват от всички. И ако депутатите, сред тях и Ива Митева, не са убедени дали са “за” или “против” зеления сертификат (по собствените ѝ думи), какво би трябвало да е нормалното, което да направи първата власт в държавата?

Най-логичното е парламентът да поиска от правителството пълен анализ на предприетите мерки срещу Ковид в държавата, тяхната ефективност.

Друг депутат от “Има такъв народ” - Андрей Чорбанов, обяви, че 6 държави вече са отхвърлили зеления сертификат, а други 10 ще го направят скоро. Аргументът звучи съвсем логично - фактите показали, че носителят на зелен сертификат не може да предпази други хора от заразяване и това го прави безсмислен.

Затова най-разумното е парламентът да е мястото, където да се дебатира, приеме, но и спазва смислена държавна стратегия за опазване живота на българите в това болно време. Но и това няма да се случи. Защото нашето Народно събрание е и цирк, и мол, където едновременно се забавляват, купуват и продават. Сменят се само местата на власт и опозиция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    циркаджийка
    Тази жена е типичен пример за селска амбиция.Дошла в града, влязла в парламента, облякла менте шанелче и много бързо си повярвала, че от магарица може да стане царица.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари