Ива Митева: Самата прокуратура може да си извади информация от "Гугъл"

0
Надали смяната на една личност ще реши всички проблеми, подчерта Митева
Надали смяната на една личност ще реши всички проблеми, подчерта Митева

Зам.-председателят на НС постави въпроса дали е нужна фигурата на главния прокурор

"Правосъдният министър може да иска освобождаването така, както може да прави предложения за назначаване на главния прокурор. Докато не се промени мнозинството във ВСС за вземане на решение, няма какво да се лъжем, че много трудно ще се постигне това, защото 17 гласа са достатъчно високо мнозинство". Това коментира зам.-председателят на НС Ива Митева в студиото на "Говори сега" по БНТ

Според нея сигналите, които правосъдният министър ще внесе, ще са на основание уронване престижа на съдебната власт и системни нарушения. Подчерта, че надали смяната на една личност ще реши всички проблеми, но трябва да има фокус върху фигурата на главния прокурор.

"Трябва да се види дали мястото на прокуратурата е в съдебната система, дали въобще е нужна е фигурата на главния прокурор, дали прокуратурата така, както е записана в Конституцията, следва съдилищата, дали да не бъде извадена от съдебната система.

Ако има воля, промените ще се случат, смята Митева. В коалиционния формат не е обсъждан проектът на ДПС за конституционни промени. Конституцията трябва да се развива както се развива и практиката на ЕСПЧ.

В "Има такъв народ" не е обсъждано дали Митева ще се кандидатира за член на Конституционния съд. Тя не коментира престрелките между премиера и главния прокурор, а за списъка на Кирил Петков каза:

"Не мисля, че Гугъл може да бъде източник на информация, самата прокуратура може да си извади оттам информация".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари