Ицо Хазарта: Квота за българска музика в БНР и БНТ ще е спасителен пояс за некадърници

0
Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров на заседание на парламентарната комисия по култура и медии
Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров на заседание на парламентарната комисия по култура и медии Снимка: БТА / Христо Касабов

Въвеждането на квота за българска музика в обществените медии ще бъде спасителен пояс за некадърници

Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Христо Петров, по-известен като Ицо Хазарта, на днешното заседание на парламентарната комисия по култура и медии, предаде OFFNews

Според него квоти категорично не трябва да има, а трябва да се въведат стимули за излъчване на български фолклор. Хазарта участва в обсъждане трябва ли да има квоти за българска музика в БНР и БНТ.

Предложението е внесено в деловодството на Народното събрание от "Възраждане", които подобно на техните предшественици с националистически нагласи "Обединени патриоти" настояват 50% от излъчваната по националното радио и телевизия музика да е българска.

Редица български творци подкрепят това, сред които Силвия Кацарова, Краси и Вили Гюлмезови, Орлин Горанов, Дует „Ритон“, Благовест Аргиров, Йорданка Христова, Маргарита Хранова, Маги Джанаварова, Етиен Леви, Кристина Белчева.

Подобни квоти има и в други европейски държави като Франция, Белгия, Полша, Гърция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари