ИТН: Няма да подкрепим кабинет на ГЕРБ, но ще гласуваме всичко полезно

0
Ние повече глупави решения няма да подкрепяме, отсече Тошко Йорданов
Ние повече глупави решения няма да подкрепяме, отсече Тошко Йорданов Видео: NOVA

Ние повече глупави решения няма да подкрепяме, отсече Тошко Йорданов

Продължават опитите за съставяне на редовен кабинет на първата политическа сила – ГЕРБ-СДС. След като преговорите с ПП-ДБ завършиха с провал и първите не харесаха предложението на вторите, ГЕРБ седнаха на масата за разговори с останалите партии в 49-ото Народно събрание.

Струва ми се, че за всички е ясно, че не може да си позволим поредни предсрочни избори. Това би дестабилизирало държавата и би показало, че политическата класа се е изчерпала откъм идеи и възможности”, заяви Десислава Атанасова в началото на срещата с ИТН, предаде NOVA.

Като парламентарна група ние ще подкрепим всяка добра идея, без да робуваме на идеологически щампи. Ако обаче смятаме, че нещо не е добро, не може да очаквате нашата подкрепа за него”, отговори Тошко Йорданов.

Надявам се експертите ни да проведат конструктивен разговор. Ако се получи мнозинство в този парламент, то трябва да има обща управленска програма, а не такава на само една от партията”, смята Йорданов.

И нашите, и вашите избиратели са ни изпратили тук, за да вършим работа, а не да се караме. Доста време отделихте на втората политическа сила, макар че отстрани разговорите изглеждаха безсмислени, странни и с предизвестен край. Сляпа подкрепа от нас няма да получи нито една партия в този парламент”, допълни той.

Споделям оценката ви за критичното състояние на публичните финанси. Такъв дефицит за нас е абсолютно неприемлив”, заяви Томислав Дончев.

След края на разговора отново имаше изявление и от страна на ИТН, и от ГЕРБ-СДС.

Тази среща изобщо не беше за подкрепа на мандат на ГЕРБ-СДС. Това беше разговор на експерти по секторни политики. По отношение на бюджета имаме сходни десни икономически разбирания . Имаме разминаване за съдебната реформа. През цялото време търсехме допирни точки, където ги има, а където ги няма честно си казахме разминаванията без политическо лицемерие. За правителство не е говорено. Да ви припомня, че ние свалихме тази партия от власт и няма да дадем подкрепа за мандат на ГЕРБ”, коментира след срещата Тошко Йорданов. От ИТН обаче увериха, че са готови да гласуват всички полезни предложения. Йорданов отправи остра критика относно решенията на бившия финансов министър Асен Василев.

Достатъчно грешни неща подкрепихме като глупави коалиционни партньори в коалиционното правителство, което участвахме. Сега тази наша партийна грешка се стоварва върху всички нас, защото изключително некадърната финансова политика на Асен Василев в момента е поставила страната в ужасно състояние. Повече глупави решения няма да подкрепяме”, категоричен е Йорданов.

С ИТН обсъдихме всички възможности за работа по темите, които касаят бъдещето на България”, заяви след срещата Десислава Атанасова. И допълни, че очакват от ПП-ДБ да дадат отговор дали са съгласни на втори кръг разговори.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари