Тошко Йорданов: Реформирането на прокуратурата е по инициатива на ИТН

0
Председателят на парламентарната група на ИТН вижда в турбуленциите оздравителен процес
Председателят на парламентарната група на ИТН вижда в турбуленциите оздравителен процес Снимка: NOVA

Председателят на парламентарната група на ИТН вижда в турбуленциите оздравителен процес

По времето на нашето съвместно управление с "Продължаваме промяната" (ПП), "Демократична България" (ДБ) не се говореше за реформиране на прокуратурата. Говореха само за смяна на Иван Гешев. Това заяви председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов пред журналисти в кулоарите на Народното събрание и уточни, че заслугата за реформирането на прокуратурата е на ИТН. Ние говорихме за реформиране на прокуратурата и бяхме обвинявани, че се опитваме под някаква форма да пазим главния прокурор, каза Йорданов, цитиран от БТА.

По думите му сега от ПП-ДБ са прогледнали и са видели, че проблемът не е само в личността. „И, колкото и да е вредно това, което направиха Кирил Петков и Асен Василев - да заменят една съдебна бухалка със своя съдебна бухалка, защото това беше целта им тогава, а не дълбока съдебна реформа, това е също толкова опасно, колкото и по времето на ГЕРБ“, коментира той.

Според него „може би тези турбуленции, които в момента започват, са оздравителен процес и наистина съдебната, законодателната и изпълнителната власт най-накрая ще станат независими“.

Относно оставката на главния прокурор Иван Гешев Йорданов заяви, че „решението на главния прокурор си е решение на главния прокурор“. Това, което наблюдаваме в момента, с изявленията на главния прокурор, показва нещо, което българското общество знае - че има политическо влияние или поне опит за влияние в съдебната система, уточни той.

Изчегъртването на модела ГЕРБ под някаква форма е напреднало, защото тези обвинения за скрити заплахи, които хвърчат в момента, са доказателство, че това не е вече такова монолитно срастване на политическа власт със съдебна власт, каза още Йорданов и отбеляза, че от ИТН са „свалили ГЕРБ преди две години“.

Не са само тези партии с влияние в съдебната система. Не е тайна, че Демократична България имат силно влияние в съдийската колегия, каза още Йорданов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    1
    Русе
    Тошко, нали се майтапиш ? Нямаше ви никакви - нита на протести, нито на събранието - само гледате да свиете едни пари. Но то пък - от ДПС-то не дават. А и предателите никой не ги обича - обикновенно накрая си бършат г.....за с тях.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари