Историята на Симона, която се зарази с COVID-19

1
Симптомите й се появяват веднага след ски ваканция в Банско
Симптомите й се появяват веднага след ски ваканция в Банско Видео: NOVA

Симона Мирчева е сред българите, които преминаха през заразата COVID-19. Хваща я по време на ски ваканция в Банско. Семейството й си тръгна от курорта 4 дни преди той да бъде поставен под карантина.

Първите симптоми били кашлица и болки в гърлото. Помислила, че е обикновен грип. Нещата обаче се влошили. Симона започнала да получава болки в гърдите, а дишането станало тежко. Тя изчакала още няколко дни, след което се обадила на личния лекар. Той я повикал, но я помолил да е с лични предпазни средства. Той я изпратил на снимка, а снимката показала пневмония. Симона е хоспитализирана. Направен й е тест за COVID-19 във ВМА, който се оказал положителен. Първоначално лечението било вкъщи.

Лечението за всеки пациент е индивидуално. Първо личният лекар ми предписа антибиотик, който се оказа адекватен. Предписа ми и сироп за кашлица. От ВМА всеки ден ми звъняха да питат как съм”, разказа Симона в предаването „Плюс-минус. Коментарът след новините”.

Всичко продължило около 3 седмици. От ВМА изпратили линейка с екип, който взел проби за PCR тестове на цялото семейство. Оказало се, че Симона и по-голямото й дете са с антитела, докато съпругът й и по-малкото дете изобщо не са се заразили.

Тези антитела лекуват тежкоболните. Когато знаех, че съм оздравяла, казах на доц. Попов от ВМА, че ако имат нужда от доброволец, бих помогнала. Той ми звънна седмица по-късно. Каза ми, че преливат кръвна плазма на пациенти и те се повлияват добре. Взеха ми тази кръвна плазма, бях третият такъв случай”, обясни Симона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари