Историята на село Пиргово излиза в книга

6
Автор на книгата е Снежана Владкова-Бенева – начален учител
Автор на книгата е Снежана Владкова-Бенева – начален учител Снимка: ВМРО

Първото задълбочено и обемно изследване на историята на Пиргово през столетията ще излезе от печат през декември

Историята на село Пиргово излиза за първи път в книга. Неин автор е Снежана Владкова-Беневаначален учител и общински съветник от ВМРО в Община Иваново, област Русе.

Младата жена повече от две години работи над изследване, посветено на миналото на родното ѝ село Пиргово. През декември краеведският ѝ труд предстои да излезе от печат в каталога на русенското издателство „Лени АН“. Това е първото задълбочено и обемно изследване на историята на Пиргово през столетията, събрано в книга. Тя е озаглавена „Пиргово – пътуване през времето“.

Авторката финансира издаването на родолюбивия си труд с лични средства, като целта ѝ е книгата да намери своето място в домовете на пирговчани, за да бъдат запазени и популяризирани историята, фолклорът, традициите, легенди и важни моменти от живота на известното крайдунавско село.

Изданието е с обем от 436 страници и съдържа 240 снимки. Екземпляри от него ще бъдат дарени на читалища и институции в Русенска област.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари